MUP sarađuje sa opštinama povodom zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine

U Ministarstvu unutrašnjih poslova održan je sastanak sa predstavnicima Glavnog grada Podgorica, Opštine Danilovgrad i Opštine Berane, sa ciljem preduzimanja aktivnosti na implementaciji Odluke o odobravanju privremene zaštite licima iz Ukrajine.
MUP sarađuje sa opštinama povodom zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine

Sastanku je prisustvovala i predstavnica Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Sastanak je prevashodno iniciran kako bi se razmotrila mogućnost podrške lokalnih samouprava u zbrinjavanju lica iz Ukrajine, u slučaju većeg priliva.

“Predstavnici lokalnih samouprava izrazili su spremnost za saradnju sa MUP-om kada je u pitanju zajednički humanitarni odgovor. Na sastanku je dogovoreno da se imenuju kontakt osobe ispred lokalnih samouprava, koje će na dnevnom nivou biti u komunikaciji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova”, saopšteno je iz MUP-a.

Takođe, razmotriće se mogućnosti za obezbjeđivanje smještaja na teritoriji Glavnog grada, Opštine Danilovgrad i Opštine Berane, u skladu sa mogućnostima i raspoloživim kapacitetima.

“U ovakvim situacijama neophodno je unaprijediti i ojačati saradnju državnih i lokalnih institucija, te će se tokom sljedeće sedmice organizovati sastanci sa predstavnicima ostalih opština, u prvom redu primorskih”, navode u MUP-u.

Napominju da od početka dešavanja u Ukrajini Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, održani su sastanci sa predstavnicima svih relevantnih institucija i međunarodnih organizacija, na kojima su razmatrani načini pružanja urgentne podrške licima iz Ukrajine u pristupu pravima na zdravstvenu zaštitu, adekvatan smještaj, neophodnu pomoć i osnovna sredstva za život.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: Žestoko raketiranje Harkova, Ukrajina tvrdi da su povratili aerodrom Hostomel

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U saobraćajnoj nesreći u Baru poginuo pješak

VIDEO Ćulafić: Sa ovakvim partnerima, Milatović može na čelo”Evropa – nikad”

Živković: SNP ne može postavljati uslove i moralisati

Pet odgovora o rezultatima izbora u Srbiji