Na provjeri likvidnost firmi koje su garantovale za Petra Lazovića

Viši sud u Podgorici provjerava likvidnost firmi u djelu koji se odnosi na davanje garancije za jemstvo službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića, kazao je advokat Nikola Martinović.
Na provjeri likvidnost firmi koje su garantovale za Petra Lazovića

Petar Lazović, saslušanje u SDT
FOTO: Standard

On je za Portal Analitika pojasnio da se čeka izjašnjenje suda poslije provjera imovine preduzeća koja je ponuđena kao garancija nakon čega će biti poznato da li će se Lazović braniti sa slobode ili iz pritvora.

Vanraspravno vijeće Višeg suda je u utorak ukinulo Rješenje sudije za istragu Suzane Mugoše kojim je prihvaćeno jemstvo od 1.640.000 eura kojim je garantovano da Petra Lazovića neće pobjeći ukoliko mu se ukine pritvor i dopusti da se brani sa slobode od optužbi za članstvo u kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. Za Lazovićevu slobodu na ime garancije dvije kopmanije su ponudile hipoteku na svoju nepokretnu imovinu ukupne vrijednosti 1.540.000 eura dok je otac okrivljenog Zoran Lazović ponudio 100.000 eura u gotovini.

Viši sud je krajem oktobra odbio garanciju porodice Lazović od 1.239.289 eura nakon što je iz Specijalnog tužilaštva data negativna ocjena prijedlogu da se prihvati jemstvo službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost. Prema nezvaničnim informacijama, iz Specijalnog tužilaštva tada je pojašnjeno da će nekretnine kojima su otac, brat i stric Petra Lazovića garantovali za njegovu slobodu najvjerovatnije biti predmet provjere u okviru finansijske istrage. Iz advokatske kancelarije Borivoja Đukanovića je ranije rečeno Pobjedi da su za slobodu Petra Lazovića sa tri nekretnine vrijedne 1.139.289 eura i 100.000 eura u gotovini garantovali njegov otac Zoran, brat Marko i stric Dejan. Zoran Lazović je za slobodu sina ponudio hipoteku na porodičnu nekretninu sa pomoćnim objektom i urbanizovano zemljište čija je vrijednost procijenjena na 426.000 eura, dok je brat Marko založio nepokretnost vrijednu 245.000 eura. Među garantima za Petra Lazovića je i njegov stric Dejan koji je na ime jemstva za bratanića ponudio hipoteku na porodični stambeni objekat čija je vrijednost procijenjena na 245.000 eura.

Otac pritvorenog Lazovića je dodatno ponudio i 100.000 eura u gotovini kojima je spreman da garantuje da njegov sin Petar, ukoliko se nađe na slobodi, do kraja krivičnog postupka, neće pobjeći, neće se kriti ili na bilo koji drugi način negativno uticati na tok i ishod krivičnog postupka. I pored ponuđenih vrijednosti koje premašuju milionski iznos, advokat Borivoje Đukanović u prvom prijedlogu za određivanje jemstva Petru Lazoviću kao najvažniji garant potencira porodični status, ljudski i profesionalni profil ovog okrivljenog. Advokat Đukanović je istakao da je Petar Lazović svjestan težine krivičnih djela za koje se tereti te ,,zasigurno ne bi došao ni u iskušenje da se da u bjekstvo“.

On je podsjetio da se sada pritvoreni Lazović svaki put uredno odazvao pozivu tužioca, čak i na telefonski poziv u fazi kada je pokrenut krivični postupak protiv njega i kada je bio u prilici da se nesmetano da u bjekstvo. Lazović je uhapšen 18. jula nakon čega je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih djela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega. Lazoviću je prije nedjelju dana Vrhovni sud Crne Gore produžio pritvor za tri mjeseca.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vlada objavila dopunu spiska kredita funkcionerima i državnim službenicima

Nova imena na spisku odobrenih kredita

NEGATIVNA OCJENA SDT ZA JEMSTVO: Tužiocima upitna imovina kojom se garantuje za slobodu Petra Lazovića

Lazović će se braniti sa slobode uz 1.640.300 eura jemstva

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Cerović: Približava se iščezavanje kvinslinških kreatura DF-a i njihovih kopija

Saobraćajna nezgoda u Podgorici, povrijeđene dvije osobe

Pripravnici u sudovima i državnim tužilaštvima: Nećemo dozvoliti da se zarade sa 80 smanje na 70 odsto

Jakič: EU neće priznati vladu izabranu mimo Ustava