Izvor: Pobjeda

Nikola Kandić i Aleksa Ćirović zainteresovani da priznaju krivicu

Advokat Petar Drobnjak, koji zastupa zamjenika generalnog sekretara Vlade Nikolu Kandića i njegovog vozača Aleksu Ćirovića uputio je Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) prijedlog za sporazumno priznavanje krivice zbog udesa izazvanog službenim vozilom u Podgorici prošle godine.
Nikola Kandić i Aleksa Ćirović zainteresovani da priznaju krivicu

Odgođeno suđenje Vladinom službeniku i vozaču zbog saobraćajne nezgode

Drobnjak je zbog toga na jučerašnjem suđenju koje se vodi protiv Kandića i Ćirovića po optužnom prijedlogu ODT-a od sudije Osnovnog suda Rada Ćetkovića tražio da se jučerašnji glavni pretres odgodi za 8. mart. Do tada Kandić i Ćirović imaju rok da dogovore uslove sporazuma sa ODT-om, koji bi, ukoliko se usaglase, bio upućen sudu na razmatranje i usvajanje. Kandića terete za dva krivična djela, ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, dok je Ćirović optužen za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kandić je, prema optužnom prijedlogu, u nedjelju, 2. maja oko 20 časova, pod dejstvom alkohola, službenim Mercedesom prošao raskrsnicu Ulica serdara Jola Piletića i Jovana Tomaševića kroz crveno svjetlo i udario drugo vozilo, pri čemu je saputnica u tom vozilu zadobila lake tjelesne povrede, dok je Kandić napustio mjesto nezgode. Tužilaštvo je utvrdilo da se Ćirović, nakon što je Kandić otišao s lica mjesta, policajcu

lažno predstavio kao vozač mercedesa, što je navedeno i u zapisniku o uviđaju. Da je u tom trenutku za volanom ipak bio Kandić, ukazao je vozač drugog automobila. Kandić se na lice mjesta vratio deset minuta nakon početka uviđaja, a policajci su nakon alkotestiranja utvrdili da je imao 1,2 promila alkohola u krvi, Ćirović 0,1, dok vozač drugog automobila nije imao alkohola u krvi.

Advokat Mihailo Volkov, zastupnik oštećene Biserke Popović koja se pridružila krivičnom gonjenju, za Pobjedu je kazao da se ovaj sporazum može zaključiti bez njene saglasnosti, ali da ona ima pravo da uloži žalbu, ukoliko bude smatrala da visina kazne oko koje se eventualno dogovore ODT i optuženi, nije advekvatna. O tome će se, kako je kazao, izjasniti na idućem pretresu.

Generalna sekretarka Žana Praščević-Milačić je u julu donijela odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv svog zamjenika zbog sumnje da je učinio težu povredu službene dužnosti. U odluci je navedeno da je Kandić, neradnog dana, nepravilno koristio i raspolagao službenim automobilom u privatne svrhe, te da je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi. Iz GSV-a tada su pozvali javnost da u ovom i postupku koji se vodi pred sudom, poštuju pretpostavku nevinosti i najavili da će nakon okončanja disciplinskog postupka blagovremeno obavijestiti javnost. Ipak, tog obavještenja još nema. O ovom događaju raspravljao je i skupštinski odbor za bezbjednost i odbranu, na kom su saslušani ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor policije Zoran Brđanin. Portparol ODT-a Vukas Radonjić tada je saopštio da za njih nema sumnje da je za volanom bio Kandić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(VIDEO) Bokseri se potukli na ulicama Dubaija

Bečić malo pobrkao lončiće: Na Dan Njegoševog rođenja čestitao godišnjicu njegove smrti

Budžetom za 2023.godinu predviđene veće plate i penzije i zaduženje do 600 miliona eura

Turski ministar: Žena 40 minuta stajala uz bombu, torba eksplodirala čim je otišla