NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA NA CETINJU: Očevici tražili oružje od policije da pucaju na ubicu koji je umislio da mu komšije bacaju mađije

Dva dječaka, od osam i 11 godina, uzalud su se krila iza vrata sobe, dok je njihov stanodavac u cetinjskom naselju Medovina, Vuk Borilović (34) u razjarenom stanju, psujući, upao u stan i iz lovačkog karabina prvo im upucao majku Natašu Martinović, a zatim i njih.
NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA NA CETINJU: Očevici tražili oružje od policije da pucaju na ubicu koji je umislio da mu komšije bacaju mađije

Foto: Standard


Krvavi pir je, prema riječima potrešenih očevidaca, trajao duže od sat vremena, a nastavio se i u dvorištu kuće i na ulici gdje je ubica pomahnitalo ubijao svakog ko mu je došao na nišan. Ubio je 10 osoba, dok je šestoro ranio, među kojima i jednog policajca.

Dok je sijao smrt i strah kroz naselje Medovina, vriska, zapomaganja i zvuci paljbe iz karabina širili su se Prijestonicom. U dramatičnim trenucima, koji su potrajali, policajci nijesu uspjeli da se na vrijeme organizuju i likvidiraju ubicu, te je to umjesto njih učinio, prema saznanjima portala Standard Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović, koji je tako zaustavio masakr sugrađana. Navodno, jedan od policajac je ranio napadača, ali ga je Kaluđerović dokrajčio i tako okončao krvavi pir.

OČEVICI: TRAŽILI SMO OD POLICIJE ORUŽJE, DA GA MI ZAUSTAVIMO

Prema informacijama Standarda, ovaj ubilački pohod počeo je oko 15.30 časova, a očevici tvrde da su građani bespomoćno pokušavali da pomognu žrtvama, te da policija nije reagovala adekvatno, uz obrazloženje da je “teren nepristupačan” i da se napadaču ne može prići, jer je dobro naoružan. Borilović je prema njihovim riječima pucao i u pravcu Hitne pomoći sprečavajući ih da dođu do žrtava.

“Tražili smo policiji oružje da pokušamo mi da mu priđemo i da ga zaustavimo, ali zalud oni su pokušavali da pregovaraju sa njim, ali nama je bilo jasno da je čovjek neuračunljiv te da sa takvim nema pregovora. Razočarani smo njihovim postupkom i po nama sporom i neadekvatnom reakcijom”, kazao je jedan od očevidaca.

Vuk Borilović

NAPAO KOMŠIJU PRIJE 15 DANA, LOMIO MU STVARI PO KUĆI?

Borilović, koji je samo 15 dana ranije upao kod komšija i polomio im stvari. Juče popodne, prema riječima upućenih, trebalo da ode u Psihijatrijsku bolnicu u Dobroti, zbog psihičkih problema koje je imao u posljednje vrijeme.

Ženu i troje djece nedavno je odveo u Herceg Novi, a njegovi sugrađani tvrde da je bio prilično povučen, ali da je u poljednje vrijeme umislio da ga komšije progone i da bacaju čini na njega, da ga potkradaju, zbog čega je nedavno postavio i nadzorne kamere.

Nakon što je pucao u Martinoviće, on je nazvao Miloša Martinovića i kazao mu da mu je pobio familiju. Zatim je ušao u kuću drugih komšija gdje ubio još dvije osobe. Među žrtvama masakra našao se i ujak napadača, koji je kad je čuo za krvavi pir sestrića krenuo da ga spriječi u daljem pohodu na komšije. Njega je, kako navodi očevidac, sestrić ubio jednim hicem u predjelu grudi.

“Goran je kazao stani Vučko, a ovaj njemu šta stani, ko te poslao, nakon čega je ispalio hitac u njega”, kazao je očevidac.

Na nišanu njegovog lovačkog karabina našao se i porodični prijatelj Milan Mitrović, kojeg je Miloš Martinović nazvao i zamolio ga da pogleda šta mu je sa porodicom, njega je ubio na ulici, nakon čega je ušao u još tri kuće i pobio osobe koje je zatekao. Navodno, napadač je nazvao i suprugu Mitrovića koju je obavjestio da joj je upravo ubio muža i svakoga ko mu je naišao.

Na meti Borilovića, osim Martinovića i Mitrovića našle su se i komšije Drecun, Zvicer, Radunović.

Jedan od komšija koji je izašao da vidi šta se dešava pukom srećom je ostao nepovrijeđen i ako je bio na nišanu Borilovića, jer je puška zakočila što mu je dalo vremena da pobjegne i sakrije se. Borilović je pucao na svakoga ko mu se ispriječio, pa i na policiju. Tom prilikom je teško ranio službenika policije.

Građani ističu da na ovakvu tragediju niko nije mogao da predvidi, te da je sve moglo da se završi na drugi način.

“Da je policija na vrijeme nakon prvog napada na komšije reagovala i pretresla kuću Borilovića, vjerovatno bi našla oružje i oduzela ga, ovako čekalo se da on ode na posmatranje u bolnicu u Dobroti”, kaže jedan od sugrađana.

Nakon nezapamćene tragedije čitavo Cetinje je u šoku, većina ne može da shvati šta je naganalo njihovog, uzornog sugrađanina da nešto ovako napravi.

“On je bio miran i vrijedan, jeste bio lovac i imao je pušku, ali je nejasno da je ovo uradio, nije bio takva osoba, nije bio problematičan”, kazao je jedan od komšija.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Pravda

Neka pogledaju snimke sa kamere,ima li tu materijala da li mu je neko stvarno ulazio u kucu i radio te stvari i ko?

Odgovori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

LP: Bez jasnog zajedničkog stava i zajedničke jasne strategije – bez poziva na b...

Pogledajte kadrovska rješenja sa sjednice Vlade

Ministarstvo: Provjerićemo diplome; Pavićević: Interne istrage osuđene na propas...

Uhvati popuste!