Izvor: Pobjeda

Nožem rasjekao ruku prijatelju

Kotoranin Vladan Medunjanin (33) optužen je za pokušaj ubistva Vidaka Vukićevića prema kojem je, 19. juna u kotorskom lokalu 'Letrika' nakon kraće verbalne prepirke, jako zamahnuo nožem i ubo ga u desnu nadlakticu koja ga je zaštitila od povređivanja vitalnih organa na toj strani tijela.
Nožem rasjekao ruku prijatelju

Viši sud u Podgorici

”Optužnica protiv V. M. zbog pokušaja ubistva iz člana 143 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku”, potvrdila je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković.

Optuženi Medunjanin je u istrazi priznao da je nožem ubo Vukićevića ali da je to učinio u samoodbrani.

On je ispričao da je 19. juna, 15 minuta prije ponoći, sa suprugom i njenom prijateljicom došao u lokal ,,Letrika“ gdje je sreo prijatelje Vukićevića i Miloša Dragutinovića.

”Bili su u vidno alkoholisanom stanju. Prišao sam da im se javim i sa suprugom i njenom drugaricom stao za šank. U jednom trenutku, Vukićević me je pozvao rukom. Kada sam prišao njegovom stolu zatražio je od mene 30-40 eura da plati račun a onda me iz čista mira udario pesnicom u lijevu stranu lica”, ispričao je optuženi.

Medunjanin je ustvrdio da nije želio da se svađa i da se povukao za šank.

Sluteći da bi ga Vukićević ponovo mogao napasti s obzirom na to da važi za problematičnu osobu, optuženi tvrdi da je od šankera zatražio da mu da neki predmetu u slučaju odbrane.

”Šanker mi je prvo dao makaze a potom nož koji sam stavio ispod majice u slučaju da me Vukićević napadne”, kazao je optuženi.

Dok je Medunjanin sa suprugom stajao za šankom, navodi da ga je Vukićević cijelo vrijeme gledao i gestikulirao u njegovom pravcu.

U jednom trenutku, Vukićević je prišao Medunjaninu i, kako tvrdi optuženi, udario ga pesnicom u glavu.

Kako bi se odbranio, tada je izvadio nož i posjekao Vukićevića po ruci.

”Nijesam imao namjeru da ga teže povrijedim već samo da ga opomenem da ne prilazi i da ga malo posječem. Razdvojili smo se jedan od drugog. Izašao sam iz lokala i bacio nož”, kazao je Medunjanin u istrazi.

On je pojasnio da je bio u strahu da će ga Vukićević napasti zajedno sa Dragutinovićem i da je iz tog razloga uzeo nož od šankera.

Medunjanin je kazao da nije imao neraščišćenih računa sa Vukićevićem niti bilo koji problem iz prošlosti ali da nije htio da dopusti da ga Vidak maltretira s obzirom na to da važi za problematičnu osobu.

”Jedina namjera mi je bila da se zaštitim”, kazao je Medunjanin.

Iskaz optuženog potvrdila je njegova supruga koja je istakla da je Medunjanin bio veoma uznemiren kada se vratio od stola Vukićevića.

”Rekao mi je da mu je Vidak tražio da mu plati piće i da ga je iz čista mira ošamario. Vladan je u jednom trenutku pošao do šanka i uzeo nož pojašnjavajući da mu je potreban u slučaju da ga Vidak napadne i kako bi se zaštitio. Vidak je gestikuliranjem rukama pokazivao Vladanu rukom da će ga prebiti a ja sam ga cijelo vrijeme smirivala da ne bi reagovao”, ispričala je supruga optuženog.

Vidak je na kraju prišao Medunjaninu i, prema riječima supruge optuženog, prijetio mu a potom ga ošamario.

”Vladan je izvadio mož i ubo Vidaka u ruku”, kazala je supruga optuženog.

Sa druge strane, Vukićević je ustvrdio da je te večeri nešto mu Medunjanin dobacio dok je prolazio pored njegovog stola ali da se ne sjeća šta je tačno kazao.

Poslije nekoliko minuta, kao tvrdi Vukićević, optuženi ga je pozvao rukom da priđe što je on i učinio.

”Rekao mi je – platićeš mi. Na pitanje – što ću ti platiti, došlo je do manjeg guranja između nas. Gurnuo sam ga rukom a Medunjanin je zamahnuo svojom rukom i ubo me u desnu ruku nekim predmetom. U prvom trenutku sam imao osjećaj da sam udaren elektrošokom ali kada sam vidio krv shvatio sam da sam uboden. U prvom trenutku nijesam vidio nož u Vladanovim rukama, tek kasnije sam ga uočio”, ispričao je Vukićević.

On je naveo da ne zna zašto je Vladan reagovao prema njemu na takav način i da se ne sjeća ko je koga prvi udario nakon verbalnog kontakta.

Ipak Više državno tužilaštvo je optužilo Medunjanina za pokušaj ubistva jer je analizom prikupljenih dokaza utvrdilo da Medunjanin nije bio u opasnosti iako se na snimku video-nadzora vidi da je Vukićević ostvario neki pokret prema optuženom u vidu blagog udara ili guranja.

U prilog optužbe protiv Medunjanina je i nalaz vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića u kojem se navodi da je Vukićević zadobio tešku tjelesnu povredu (posjekotinu duboku 10 centimetara) koja je nastala polukružnim jakim udarom lijeve ruke optuženog u predio gdje se nalaze vitalni organi Vukićevića.

”Izostanak povređivanja vitalnih organa oštećenog ne može se pripisati volji i htijenju optuženog, već sticajem drugih okolnosti”, navodi se u nalazu.

Iz ovih razloga , tužiteljka Danka Ivanović-Đerić smatra da je podizanje optužnice protiv Medunjanina opravdano i prema zakonu zasnovano.

Šankeru tražio nož da skine etiketu

Šanker u lokalu ,,Letrika“ je pred tužiocem kazao da je optuženom Vladanu Medunjaninu, u noći kada se desio incident, dao prvo makaze a potom nož.

Međutim, on je pojasnio da mu je Medunjanin tražio neki oštri predmet kako bi skinuo etiketu sa majice.

”Dao sam mu makaze, ali mi je Vladan tražio nož. Dao sam mu nož od 10-20-ak centimetara kojim siječem limun”, kazao je šanker.

On je naveo da nije očevidac pokušaja ubistva Vidaka Vukićevića i da je tek kasnije saznao za događaj kada je neko tražio maramice jer je jedna osoba povrijeđena u lokalu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pet godina za silovanje u pijanom stanju: “Nijesam mogla da vrištim, nijesam mogla ništa…”

Optuženi: Priznali smo pljačku i ubistvo Mrdaka pod policijskom torturom

Stanišić: Odakle se zna ko je u autu, možda je unutra tužiočev brat

Zeković: Policija postaje izvor nesigurnosti, hitno reagovati na to

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

IZBORNI TURIZAM: Vladimir Martinović bio na listi Ure na Cetinju, a sada i u Podgorici

SDT: Formirano više predmeta nakon optužbi za šverc cigareta, Abazović ranije saslušan

Konjević Konataru: Tu su dokumenta, no je muka đe su cigare

Fond PIO: Sjutra isplata penzija