Odstrijeljen jelen u NP Biogradska gora, nadležni tragaju za počiniocem

Nacionalni park Biogradska gora u saradnji sa nadležnim organima rade na rasvjetljavanju slučaja krivolova ubijenog jelena (zaštićene životinjske vrste) u reonu ovog zaštićenog područja.
Odstrijeljen jelen u NP Biogradska gora, nadležni tragaju za počiniocem

Foto: Pixabay

Direktorica tog nacionalnog parka  Marija Dulović je saopštila da su ekipe od ranih jutarnjih časova na terenu i rade na istrazi.

” Od samog saznanja o počinjenom krivičnom djelu odmah smo obavijestili sve relavatne institucije. Ono što mogu reći jeste da su na licu mjesta pronađena materijalni dokazi: oružje i dio opreme”, kazala je Dulović, dodajući da se nada da će istraga dati rezultate i da će osoba koja je počinila to djelo biti privedena pravdi.

” Svima nama u NP Biogradska gora i Javnom preduzecu za nacionalne parkove Crne Gore primarni cilj je zaštita prirode i njenih ekosistema kojima smo beskompromisno posvećeni. Želim da naglasim da svaki naš rezultat i uspijeh u dobroj namjeri zavisi od uspostavljanja nivoa saradnje i uzajamnog povjerenja sa lokalnim i državnim strukturama, koje su po prirodi posla zadužene za očuvanje prirode. Nadamo se da ce današnja akcija nadzornika Službe zaštite NP Biogradska gora, šefa Službe, policije Kolašin i Berane dati pozitivne rezultate i da će osoba koja je počinila krivično djelo, ubistvo zastićene vrste jelena, snositi posljedice i odgovarati za svoje zlodjelo”, kazala je Dulović.

Istakla je da će sve detalje istrage saopštiti MUP.

Direktorica JPNPCG Jelena Kljajević je istakla da je ponosna na nadzornike, Službu zaštite i Upravu NP Biogradska gora koji su maksimalno posvećeni svom poslu i koji se bore sa ovim vidom kriminala.

Takođe naglašava i da ovakvi višedecenijski problemi prevazilaze kapacitete Nacionalnog parka, te da u rješavanju istih se mora pristupiti sistematski i u saradnji sa svim nadležnim institucijama.

Nacionalni park Biogradska gora apeluje na sve korisnike ovog zaštićenog područja, posebno na članove lovačkih organizacija i društava, da se sa najvećim stepenom odgovornosti odnose prema njegovim ukupnim vrijednostima i doprinesu očuvanju raznovrsnog i bogatog životinjskog svijeta.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pogledajte ko su potpisnici: Podršku Pokretu “21 MAJ” dalo preko 2000 ljudi

Projektima se jača uloga zaštičenih područja u lokalnom i društvenom ekonomskom razvoju

Povodom Svjetskog dana šuma: Ministarstvo svim zainteresovanim građanima daje besplatno 50 sadnica

Dani evropske baštine obilježeni u NP Biogradska gora

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazović: Ruka pravde ne smije da stane

Raonić: Nemam problem s kritikom dok god je minimalno pristojna

Slovenačka grupa išla u Kijev nakon atentata na Zvicera

Proevropske snage da se udruže, zanemariti partijske interese