Optuživani za pokušaj ubistva Jovana Vukotića, osuđeni za gasne pištolje

Četvorici optuženih za gasne pištolje, lažne tablice na kolima i opiranje hapšenju danas je izrečena presuda u Višem sudu u Beogradu – trojica su osuđena na gotovo deset godina zatvora, dok je jedan oslobođen. Ova grupa uhapšena je krajem 2019. zbog sumnje da je pokušala da otruje vođu Škaljarskog klana, Jovana Vukotića, ali je na kraju optužena samo za blaža krivična djela.
Optuživani za pokušaj ubistva Jovana Vukotića, osuđeni za gasne pištolje

Kako piše KRIK, Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski, Nemanja Milutinović i Nikola Jovanović uhapšeni su krajem 2019. godine u Beogradu, a u kolima u kojim ih je policija zatekla nađeni su pištolji, kačketi i prsluci sa natpisom Uprave kriminalističke policije (UKP) i futrola sa značkom MUP-a.

Tokom istrage tužilaštvo je utvrdilo da su pokušali da ubiju vođu “Škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je u to vrijeme bio u zatvoru u Beogradu. Oni su navodno, noseći lažnu policijsku opremu, zaustavili taksi u kom se vozila Vukotićeva djevojka i pokušali da podmetnu otrov u hranu koju mu je nosila.

Za ovo su i optuženi, ali su optužbe, međutim, pale jer za njih nije bilo dovoljno dokaza pa im se sudilo za mnogo blaže krivično djelo – za nošenje oružja i lažne tablice koje su bile na automobilu. Drakula je, pošto je pokušao da pobjegne policiji i oborio policajku, optužen i za opiranje hapšenju. Utvrđeno je i da pištolji nisu pravi, već gasni ili signalni koji mogu da se preprave da ispaljuju metke.

Današnjom presudom Drakula je oslobođen za oružje, ali je osuđen na tri i po godine zatvora jer se opirao hapšenju. Za oružje su osuđeni Milutinović – na dvije i po godine zatvora, kao i Dimitrijevski kome je pridodata i optužba za lažne tablice – na tri i po godine zatvora.

Jovanović je bio optužen samo za nošenje oružja, za šta je na kraju oslobođen.

Tužilaštvo je navelo da će žaliti na presudu.

Optuženi su na sudu negirali da su počinili bilo koje krivično djelo. Branili su se, tvrdeći da su opremu nabavili na buvljaku i da su htjeli da snimaju spotove za Jutjub.

Ispričali su da su tog dana išli kod Milutinovića u goste pošto mu se rodio sin zbog čega je Dimitrijevski pozajmio kola, a, kako je ispričao, nije znao da su na njima lažne tablice. On, međutim, nije želio da kaže od koga je pozajmio automobil.

Milutinović ih je, kako su rekli, sačekao i sjeo u kola da im pokaže gdje da parkiraju kada ih je iznenadila policija i uhapsila. Zanimljivo je da su negirali da je poznaju četvrtog optuženog – Nikolu Jovanovića i da on uopšte nije bio u kolima. Policija je, međutim, tvrdila da je Jovanović izašao iz automobila koji minut ranije.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Tenzije zbog tablica na Kosovu: Šta piše u Briselskom sporazumu?

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

VIDEO: Na Kosovu zarobljeno 9.500 vozila sa srpskim tablicama, Rakić: Vučiću reaguj!

Glavni grad obnavlja rodnu kuću Ivana Milutinovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Jovaniću određeno zadržavanje do 72 sata

Skup podrške palestinskom narodu sjutra u Podgorici

KULTURA U KVARTU: Nastupi sastava “Fatal” i “Allegria” u bloku V

ANKETA STANDARDA “ZAJEDNO PROTIV KANCERA” – VUGDELIĆ: Nažalost, još uvijek idemo kod ljekara samo po potrebi