Izvor: RTCG

Osnovni sud Podgorica: Knežević već izdržao kaznu, Jovović nije kuma Medenici

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević već je izdržao kaznu kućnog zatvora, a presuda je ostavljena na snazi nakon odluke Ustavnog suda kojom je usvojena ustavna žalba, navodi se u reagovanju Osnovnog suda u Podgorici. Takođe napominju da predsjednica tog suda Željka Jovović nije kuma bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.
Osnovni sud Podgorica: Knežević već izdržao kaznu, Jovović nije kuma Medenici

Osnovni sud u Podgorici

“Ostavljena je na snazi ranija presuda kojom je Milan Knežević, osuđen kaznom kućnog zatvora u trajanju od 4 mjeseca, zbog nasilničkog ponašanja, dok je Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić i Branku Raduloviću, izrečena uslovna osuda, a sve nakon odluke Ustavnog suda kojom je usvojena ustavna žalba. Ustavni sud je usvojio žalbu, zato što u obrazloženju ranije presude nije u dovoljnoj mjeri obrazloženo zašto se hol Skupštine smatra javnim mjestom, niti da li je i na koji način ugroženo spokojstvo lica koja su se nalazila u holu Skupštine, zbog čega je ovaj sud našao da je povrijeđeno pravo na pravično suđenje zagarantovano Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda”, navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Ističe se da se nadležnost Ustavnog suda kreće samo u okvirima utvrđivanja pitanja da li je povrijeđeno pravo na pravično suđenje, a koje se u ovom slučaju tiče prava na obrazloženu sudsku odluku, pri čemu ovaj sud nije cijenio, niti je nadležan da cijeni pitanje krivice okrivljenog.

Saopšteno je da je Knežević izdržao kaznu kućnog zatvora, a više od 30 dana dobio uslovni otpust, svakodnevno tokom izdržavanja kazne išao na radno mjesto do 8 sati dnevno kao i sat vremena van radnog vremena, sve u doba korone.

Iz podgoričkog Osnovnog suda su istakli da su netačne tvrdnje Kneževića da je predsjednica suda Željka Jovović kuma sa Vesnom Medenicom.

“Što se tiče navoda Kneževića da je u sudijskim togama više kriminalaca nego u Spužu, cijenimo kao neutemeljene, paušalne političke izjave, izražene kroz lično nezadovoljstvo sudskom odlukom”, dodaje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Izabrani državni tužioci u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i kandidati za državne tužioce

Uhapšena Baranka: Policija je zatekla u krađi torbe iz automobila

Žene su mu bile slabost, a za jednu je rekao da bez nje ne može da živi

Bojović: Zašto je i dalje na funkcijama ideološki ostrašćeni kadar poput Zoje Bojanić Lalović?; Jelušić: Obuzima me stid, protivim se finansiranju vjerskih škola