Petričević: Disciplinski postupak protiv pet službenika Sektora za igre na sreću

Direktorica Uprave prihoda i carina (UPC), Milena Petričević saopštila je da je unutrašnja kontrola, nakon detaljnog pregleda dokumentacije koncesionara Džek Pot i uvida u postupanju službenih lica Sektora igre na sreću, predložila, između ostalog, da se pokrene disciplinski postupak protiv pet službenika Sektora za igre na sreću, zbog teže povrede službene dužnosti.
Petričević: Disciplinski postupak protiv pet službenika Sektora za igre na sreću

Milena Petričević

On je istakla da je Unutrašnja kontrola Uprave prihoda i carina izvršila detaljni pregled i kontrolu, u okviru svojih nadležnosti, kompletne dokumentacije koncesionara ,,Džek Pot” d.o.o Podgorica i izvršila uvid u način postupanja u pomenutom predmetu ovlašćenih službenih lica Sektora za igre na sreću, a koji se tiču upravo njihovog postupanja po Zahtjevu Koncesionara od 01. oktobra 2021. godine.

Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja i rezimea postupanja ovlašćenih službenih lica, unutrašnja kontrola je, navodi Petričević, u detaljnom i opširnom izvještaju od dana 28. marta 2022. godine na, dodaje, 18 strana, donijela je i predlog mjera, a u odnosu na izvedene zaključke.

“Prvo, da se u skladu sa članom 97 Stav 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima pokrene disciplinski postupak protiv pet službenika Sektora za igre na sreću, s obzirom da činjenice i okolnosti ukazuju da su pomenutih pet službenika, prilikom vršenja radnih obaveza počinili teže povrede službene dužnosti iz člana 95 stav 1 tačka 1, 5, 11 i 13 Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Druga predložena mjera je da Radni tim formiran od strane Starješine organa, Rješenjem br. 23682/1-21 od 23. 11. 2021. godine postupi u skladu sa tačkom 4 dispozitiva predmetnog rješenja, tj. da postupi u skladu sa obavezom dostavljanja izvještaja o radu v.d. direktorici UPC”, navela je direktorica UPC.

Treća mjera nalaže da, kaže Petričević, ovlašćeni postupajući službenik Sektora za igre na sreću, postupi po Zahtjevu koncesionara privrednog društva ,Džek Pot” d.o.o Podgorica, okonča upravni postupak i donese odgovarajuće rješenje, a sve u skladu sa Zakonom o upravnom postupku.

“Četvrto, da Sektor za igre na sreću sprovede postupak Javnog konkursa u skladu sa članom 11 stav 1 i 2 Zakona o igrama na sreću”, pojasnila je Petričević.

Prema njenim riječima, sprovedena detaljna kontrola i sačinjeni izvještaj potvrđuju njen ranije izrečeni javni stav “zasnovan na zakonitom i stručnom postupanju”.

“Na osnovu kojeg sam 3. februara zatražila od resornog ministarstva da povuče iz dalje zakonodavne procedure Odluku koju im je dostavio Sektor za igre na sreću, a bez mog znanja, iz razloga sto su navodi u obrazloženju Predloga odluke Sektora za igre na sreću neutemeljeni u činjenicama koje egzistiraju u spisima predmeta, a što je utvrdila, kako je već navedeno i unutrašnja kontrola u svom izvještaju. Ovo saopštenje, pored moje obaveze da kao državni službenik istinito obavještavam crnogorsku javnost, ima za cilj i zaštitu mog ličnog i profesionalnog digniteta”, zaključuje Petričević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Petričević: Cigarete popisane, radim po zakonu

Petričević: Slobodna zona Luke Bar nije nadležnost Uprave prihoda i carina

Tužilačke organizacije negoduju povodom najavljenih izmjena tužilačkih zakona: Nastavlja se praksa kršenja Ustava i zakona

Vlada donijela novu Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u luci Bar

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Opasne obmane

URA: Mitrović da poništi odluku i omogući rad podgoričkoj firmi “Putevi”

FOTO: Ovo je sin Danila Lazovića crnogorski “LAV”

VUJOVIĆ ZA STANDARD: Izjava Abazovića o kažnjavanju medija neprimjerena