Izvor: Antena M

Piperović: Istup Miloševića skandalozan; ko još vjeruje da je URA uništila cigarete?!

Advokat Zoran Piperović je, komentarišući sinoćnje gostovanje doskorašnjeg direktora UPC Rada Miloševića na TV Vijesti, poručio u izjavi za Antenu M da je 'njegov istup bio skandalozan'.
Piperović: Istup Miloševića skandalozan; ko još vjeruje da je URA uništila cigarete?!

„Mislim da je doveden u studio da bi optužio ANB, Spičanovića i Pavićevića i da je to bio motiv čitave emisije“, istakao je Piperović.

Kako je kazao, potpuno je evidentno da ono što je Milošević sinoć pričao, a tiče se uništenja cigareta, kod normalnog čovjeka ne može da prođe.

„I što je najvažnije, iz URA stalno stižu objašnjenja kao su oni zaplijenili 155 hiljada paketa cigareta, 155 hiljada paketa cigareta je legalno popisana roba, legalno uvezena, legalno skladištena i zna se vlasnik. Tu robu su oni nelegalno uzeli i nisu je spalili“, kazao je Piperović.

Kako je dodao, za tih 155 hiljada država će da plati nekome 200 miliona.

„Ja zastupam Lenoru i fabriku duvana u Mojkovcu, ona je u tih 155 hiljada i ona je potpuno legalna, i za robu od Lenore i za robu od duvanskog kombinata u Mojkovcu država će za godinu, dvije, tri ili pet morati da plati pare. To je ono gdje je najveća manipulacija“, pojašnjava Piperović.

155 hiljada paketa cigareta je, kako je ponovio, legalna roba, legalno uvezena u Crnu Goru, popisana i skladištena i nikako nije smjela biti dirnuta.

„Prva manipulacija je počela od obilaska luke Bar Aleksandra Damjanovića, Dritana Abazovića i Rada Miloševića. Dirali su tuđu svojinu klasično, a onda kazali da je šverc mrtav i da su uništili šverc.

Oni su samo državu uvalili u veliki finansijski problem i ništa više. Ne znam ima li naivnih koji će da povjeruju da su URA, odnosno Milošević, odnosno UPC, zapalili i uništili 155 hiljada.

To je roba koja je bila legalna i koja je imala vlasnika. I tužbe su u toku, vidjećete finale te priče, hoće li ko tada da se zastidi to nije bitno, bitno je da će država morati da plati 200 miliona eura“, zaključuje Piperović.

Upitan da li ima informaciju da je Milošević trebalo da ide na poligraf, Piperović je odgovorio odrično.

A na pitanje, da li je, prema njegovom mišljenju, SDT Miloševiću trebalo da odredi pritvor, Piperović kaže da to nije pitanje za njega.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Putevi istrage vode ka Radu Miloševiću

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Od 5.400 paketa spaljeno tek nešto više od 700?!

KAKO PRODATI ODUZETE CIGARETE: Moguće da Vlada predloži lex specialis, prema važećoj Uredbi opcija javna licitacija

Uništavaju cigarete ili dokaze o manipulaciji?

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kentera pozdravljen gromoglasnim aplauzom na 2BS Forumu

Hajduković: Abazoviću dodijeljen počasni doktorat nepostojećeg univerziteta u Ženevi

Beživotno tijelo Podgoričanina pronađeno na Sinjajevini, sumnja se da je pao sa litice

Jakič: Čudna odluka Abazovića