Izvor: rtcg

Po potjernicama NCB Interpola Podgorica uhapšeno 18 lica

Po osnovu međunarodnih potjernica raspisanih od strane NCB Interpola Podgorica u inostranstvu je u drugoj polovni 2021. godine lišeno slobode 18 lica (od kojih su troje pripadnici organizovanih kriminalnih grupa – OKG). Takođe, po osnovu međunarodnih potjernica raspisanih od strane inostranih NCB Interpola u Crnoj Gori lišeno slobode 27 lica (od kojih je troje pripadnika OKG), ukazano je iz Vlade. Te informacije navedene su u prilogu za redovni godišnji izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori.
Po potjernicama NCB Interpola Podgorica uhapšeno 18 lica

Kako se navodi, realizacijom jedne aktivne ciljane potrage lišeno je slobode jedno lice u inostranstvu (pripadnik OKG), kao i pet pasivnih ciljanih potraga kojom prilikom je lišeno slobode petoro lica na teritoriji Crne Gore po međunarodnim potjernicama (od kojih su troje pripadnici OKG).

“Ističemo rezultate aktivne ciljane potrage kojom prilikom je lišeno slobode jedno lice zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije. Ovo lice se sumnjiči da je povezano s krijumčarenjem 840 kilograma kokaina koji je zaplijenjeno na katamaranu ‘Florida II’ u portugalskoj luci Horta u septembru 2018.godine”, poručeno je u tekstu priloga za izvještaj Evropske komsije. 

Korišćenjem “FIND“ sistema na graničnim prelazima u Crnoj Gori, u periodu 1. januara do 28 februara ove godine izvršene su 1.102.423 provjere u Interpolovoj bazi traženih lica, pri čemu je došlo do poklapanja u 470 slučaja, od čega je lišeno je slobode sedmoro lica (na graničnim prelazima).

“Korišćenjem ‘FIND’ sistema na graničnim prelazima u Crnoj Gori izvršeno je 1.043.699 provjera u Interpolovoj bazi kradenih i izgubljenih putnih isprava. Došlo je do poklapanja u 32 slučaja, dok je jedna provjera rezultirala pozitivnim pogotkom u ‘FIND’ link bazi. S graničnih prelaza u Interpolovoj bazi otuđenih motornih vozila izvršene su ukupno 421.373 provjere, a došlo je do poklapanja u 1.653 slučaja, pri čemu su privremeno oduzeta četiri vozila”, piše u Vladinom dokumentu. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

SDT: MANS pokušao svojim tendencioznim ‘izvještajima’ i proizvoljnim zaključivanjima da diskredituje naš rad

Zaštitu Crne Gore namjerava da traži 17 državljana Ukrajine

Najveći rast nezaposlenosti u središnjem regionu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Milatović: Marović se povukla iz prethodne, znala da će više uraditi u DPS-manjinskoj Vladi – Marović: Uradićemo velike stvari

SNP: Knežević na meti, ”patriotski aktivisti” da uspore malo i ne kvalifikuju odmah krivično djelo

Suzana Tot za “Standard” o karijeri, duetu, novim pjesmama: “Tajna uspjeha je, ili radiš svoj posao na pravi način ili ostaješ amater i stagniraš”

Lavrov: Rusija ne traži predaju Zelenskog, naš cilj ne uključuje promjenu režima u Ukrajini