Policija pregovara sa Nenom Kaluđerovićem da se preda: Ubicu ranio policajac, pa ga on dokrajčio

Pripadnici policije tragaju za Nenom Kaluđerovicem, koji je nakon što je uspio da ubije pomahnitalog ubicu Vuka Borilovića otišao sa mjesta teške nesreće, saznaje portal Standard.
Policija pregovara sa Nenom Kaluđerovićem da se preda: Ubicu ranio policajac, pa ga on dokrajčio

Foto: Twitter/@revakcinisan

Prema nezvaničnim informacijama u toku su pregovori Kaluđerovica sa policijom da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor.

Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Policiji je trebalo, prema riječima očevidaca dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmjeni vatre policija je navodno uspjela da rani Borilovića, ali je on uzvracao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerovic, koji je inače vjenčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića uspio je da mu priđe sa druge strane, gdje je bio nepristupačniji teren i da ga vec ranjenog dokrajči pucavši u njega.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

U ovom članu se i dodaje da učinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne

Podsjećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovine na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio jedanaest osoba među kojima i dva dječaka od osam i jedanaest godina.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

7 komentara


Violeta

Covjeku treba dati orden ,jer u pravu je gospodin koji je napisao da je Neno ubivsi monstruma spasio toliko zivota koliko mu je ostalo metaka.

Odgovori
ND

E ruke ti se pozlatile…

Odgovori
dejvis

ako osude kaluđerovica ona stvarno nema pravde u CG….da momak nije sprecio taj monstrum bi i dalje nastavio da ubija neduzne….oslobodite momka i dodeli te mu nagradu za heroja….dosta ce njemu bit celi zivot trauma jos ga treba smestit u zatvor…

oslobodite decka
oslobodite decka
oslobodite decka
oslobodite decka

Odgovori
Vesna

Hvala hrabri covece.

Odgovori
Nermina

Dodijeliti mu zlatnu medalju za takvu hrabrost.

Odgovori
VojoS

Kaluđerović je spasio onoliko života koliko je ubici ostalo metaka. Policija je nažalost ponovo pokazala da je nesposobna i teško ispolitizovana. U svim normalnim zemljama, ministar, direktor policije i oni koji su zaduženi za djelovanje u sličnim prilikama, bi morali podnijeti ostavke ili biti smijenjeni. Pod hitno sloboda za Kaluđerovića i zahvalnost što broj žrtava nije veći.

Odgovori
Gaga

Kaluđerović je učinio pravu stvar.Nužna odbrana.Ko zna koliko bi još bilo nastradalih.Oslobodite momka svih muka, dosta je preživio.Taj isti čin bi policija morala uraditi.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA NA CETINJU: Očevici tražili oružje od policije da pucaju na ubicu koji je umislio da mu komšije bacaju mađije

Masakr na Cetinju: Borilović pucao u porodicu i prijatelje, ubio jedanaest i ranio šest osoba; Tužiteljka Nastić: Borilovića ubio sugrađanin

Zeković: Bilo propusta policije na Cetinju, Adžić i Brđanin odmah da podnesu ostavke

Kako su ANB i policija skovali paklenu zavjeru protiv građana na Belvederu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DNEVNA DOZA OBMANA: Kako neupotrebljiva roba vrijedi milion eura?

Ibrahimović: Idemo dalje, naš sljedeći cilj je EU

Posvađali se Medojević i Abazović: Lider PzP tražio uvođenje vanrednog stanja

Abazović: Rekonstrukcija vlade podrazumijeva da premijer ostaje