Policija provjerava boravišni status monahinje koja je bacila crnogorsku zastavu ispred Cetinjskog manastira

Povodom incidenta ispred Cetinjskog manastira kada je monahinja strgnula zastavu Crne Gore sa ograde i zatim je bacila, Henrik Radulović podnio je prijavu Odjeljenju bezbjednosti Cetinje kako bi nadležni organi utvrdili da li u radnjama ove nepoznate monahinje ima nekog prekršaja ili krivičnog djela ali i da Uprava policije preduzme preventivne radnje kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.
Policija provjerava boravišni status monahinje koja je bacila crnogorsku zastavu ispred Cetinjskog manastira

Službenici OB Cetinje su mu saopštili da imaju i jasan snimak sa Cetinjskog manastira koji je jasan kao i da inspektori za strance provjeravaju radni status i boravak osoba uključenih u incident.

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković, koji je i jedan od čelnika nadstranačkog pokreta “21.maj” saopštio je da se ispred Cetinjskog manastira ponovo dogodio incident koji,nažalost, potvrđuje da dio Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ne želi rješavanje problema, već da im je stalo do stalnih provokacija i kolonijalnog odnosa prema Crnoj Gori.

U službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju je pristupio građanin Henrik Radulović sa Cetinja kako bi policijskim službenicima predočio i video snimak o ponašanju nepoznate monahinje prema crnogorsjoj državnoj zastavi. Radulović je prethodno, odmah po incidentu, elektrinskim putem obavijestio Upravu policije o incidentu ali snimak nije mogao da pošalje zbog veličine, pa je i neposredno pristupio u stanicu policije.

Radulovićevu prijavu prenosimo integralno:

“Imajući u vidi da je Premijer Crne Gore Dritan Abazović javno obećao da u Crnoj Gori od dana potpisivanja takozvanog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnim crkvom kreće bolji život, da će prestati tenzije, početi pomirenje i da će Srpska pravoslavna crkva početi poštovati državu Crnu Goru, jutros, znači 6.08.2022. godine oko 10.45 sati sav srećan i poletan sam postavio na ogradu manastira državnu zastavu Crne Gore.

Nastavio sam ka gradskom trgu da zajedno sa svojom priajteljicom provedem lijep i dostojanstven dan radujući se napretku Crne Gore i svih nas u njoj.

Već svega nakon nekoliko minuta monahinja SPC je skinula i rastrgla zastavu i bacila je u travu u blizini gumna ispred Cetinjskog manastira.

Snimio sam je šta radi i pošao tužan i razočaran da uzmem zastavu.

Jedan lijep dan koji je za sve u Crnoj Gori mogao da bude obećavajući i radostan je uništen samo time što neko ko pripada SPC u Crnoj Gori neće da prihvati Crnu Goru kao svoju zemlju i poštuje njene simbole.

Podnosim prijavu kako bi nadležni provjerili da li u radnjama ove nepoznate monahinje ima nekog prekršaja ili krivičnog djela ali i da Uprava policije preduzme preventivne radnje kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Pristupiću i u službene prostorije OB Cetinje da bih dostavio ili dao na uvid i video snimak jer se isti zbog veličine ne može poslati putem emaila.”

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Medojević: Novi čelnici Tužilaštva hitno da procesuiraju Krivokapića i Spajića zbog tajnog zaduženja

Medojević: Spajić za jedan dan posla advokatu platio 125.270 eura

SKANDAL: Bogougodnice na mapi jer je falilo kategorija?!

ODT Kotor za STANDARD: Ognjenu Kažanegri određeno zadržavanje, dežurni tužilac zatražio pritvor