Zbog uvredljivog govora na društvenim mrežama disciplinski postupak protiv policajca iz Plužina

Policijski službenik Velibor Ćalasan, iz Stanice policije Plužine, svojim ponašanjem je povrijedio Kodeks policijske etike zbog čega će biti disciplinski procesuiran. To je utvrdio Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova na čelu sa predsjednicom Kristinom Đukanović, kazala je Iva Bogićević, koordinatorka u organizaciji mladih GI '21. maj'.
Zbog uvredljivog govora na društvenim mrežama disciplinski postupak protiv policajca iz Plužina

Građanska incijativa “21. maj” podnijela je inicijativu da Uprava policije provjeri da li je nastup policijskog službenika Velibora Ćalasana u skladu sa etičkim vrijednostima crnogorske policije.

“Ćalasan se oglasio na zvaničnoj stranici portala CDM na mreži Facebook koji je prenio govor mladog radnika iz Nikšića Vuka Nikčevića sa ljudskopravaškog građanskog stajanja ispred zgrade Centra bezbjednosti u Nikšiću povodom razbijanja proslave državnog praznika 13. jula od strane nacionalista i vjerskih ekstremista. Policijski službenik Velibor Ćalasan na taj tekst je napisao komentar “Popišam ti se u usta Nikčeviću” a potom dodao, napisao, još jedan komentar: “Koja bagra”, navela je Bogićević.

Podsjeća da je prilikom aktivnosti na društvenim mrežama policijski službenik dužan da se ponaša na način da štiti svoj ugled i ugled Policije u cjelini, u skladu sa Zakonom i ovim Kodeksom, i ne smije iznositi svoja politička, niti druga uvjerenja i stavove kojima može izazvati mržnju ili netrpeljivost po bilo kojem osnovu.

Građanska inicijativa “21. maj” pozdravlja profesionalno, odgovorno i blagovremeno postupanje predsjednice i svih članova i članica Etičkog odbora kao i komandira stanice policije Plužine Radosava Božovića koji je na osnovu prijave mladih 21. maja blagovremeno procesuirao neprimjereno  i primitivno ponašanje Ćalasana.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

Adžić: Biti službenik MUP znači biti izvan političke, vjerske i nacionalne pripadnosti

Savjet za građansku kontrolu rada policije povodom uvreda upućenih Radončiću: UP da se izjasni, službenik da se izvini

GI 21.maj: Pokrenut postupak protiv Đapića zbog govora mržnje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Grupa crnogorskih građana: Sjutra u podne ćemo blokirati saobraćaj u Mojkovcu, Nikšiću i Cetinju!

VRIJEDE KAO MESI ILI RONALDO: Ovo su najneobičniji stanovnici Dohe! Katarani za njih plaćaju suvim zlatom

Piperović: Odakle premijeru “saznanja” da Lazović i Ubović oće da ga likvidiraju, koja mu je služba to dostavila?

Opština Bar donijela odluku o izradi Programa privremenih objekata na području opštine Bar za period 2023-2028. godine