Izvor: Dan

Postupak protiv advokata: Uprkos odluci o štrajku, prisustvovao saslušanju u tužilaštvu

Advokatska komora pokrenula je postupak protiv advokata M.B., koji je, uprkos obavezujućem uputstvu o prekidu rada, juče u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zastupao osumnjičenog za šverc droge.
Postupak protiv advokata: Uprkos odluci o štrajku, prisustvovao saslušanju u tužilaštvu

Ilustracija

Prema saznanjima Dana, zbog isteka roka za saslušanje, osumnjičeni je priveden u Više državno tužilaštvo, ali, shodno odluci o štrajku advokata, niko nije htio da ga zastupa.

Tužilaštvo je pozivalo advokate po spisku Advokatske komore kako bi mu obezbijedilo branioca po službenoj dužnosti. Nakon što su na desetine advokata to odbile, tužilac je pozvao advokata M.B., koji je prihvatio da dođe na saslušanje.

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović potvrdio je za Dan da su obaviješteni o ovom slučaju, odnosno da je jedan od njihovih kolega prekršio odluku o opštoj obustavi pružanja pravne pomoći koju je donio Upravni odbor Advokatske komore.

Begović je kazao da je o tome obaviješten disciplinski tužilac Advokatske komore, koji je saslušao M.B., nakon čega će donijeti odluku hoće li protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.

Prema saznanjima Dana, M.B. je disciplinskom tužiocu rekao da podržava odluku kolega o obustavi rada, a da je jučerašnji poziv iz tužilaštva prihvatio kako bi se ispoštovao minimum rada.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Dr Mugoša ministarki zdravlja: Prijeti blokada rada Ljekarske komore, očekujte brojne sudske postupke

Begović: Navodi Vlade o nezakonitom štrajku su netačni i pravno neutemeljeni

Popović Samardžić: Nije tačno da je sud utvrdio da je Mugoša nezakonito smijenjen

Štrajk advokata: Najviše će trpjeti građani

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Postupak protiv advokata: Uprkos odluci o štrajku, prisustvovao saslušanju u tužilaštvu

Nikčević: Jadan DPS, ne smiju ni da pisnu

Nova S: Joanikije će naslijediti Amfilohija

BRAJOVIĆ ZA STANDARD: Većinska Crna Gora neće dozvoliti ugrožavanje vrijednosti za koje su naši preci ginuli i na kojima naša država počiva