RADONJIĆ ĆUTI U VEZI NAVODA MILOŠEVIĆA O PRITISCIMA, Baković: Kad javlja Radu, neka i javnost upozna o tome s kim pije kafu

Osnovni državni tužilac Vukas Radonjić izbjegava da odgovori na pozive i upućena pitanja portala Standard, a u vezi sa navodima državnog sekretara MUP-a Rada Miloševića, da je bivši policijski funkcioner Enis Baković nalogodavac ukidanja zabrane Veljku Belivuku za ulazak u Crnu Goru, te da je vršio pritisak na tužioca Radonjića dok su ispijali kafu.
RADONJIĆ ĆUTI U VEZI NAVODA MILOŠEVIĆA O PRITISCIMA, Baković: Kad javlja Radu, neka i javnost upozna o tome s kim pije kafu

Naime, državni sekretar MUP-a Rade Milošević na konferenciji za medije je saopštio da je upoznat sa tim da državni tužilac Vukas Radonjić prethodnih dana trpi pritiske od određenih kolega, a sve zbog otvaranja predmeta u vezi sa skidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Portal Standard je povodom ovih navoda bezuspejšno pokušao da stupi u kontakt sa Radonjićem, a zatim mu uputio pitanja na zvaničnu mejl adresu.

Pitali smo Radonjića, da li je i od koga imao neku vrstu pritiska, koja se odnosila na njegov rad; Da li je tačno ono što je iznio Milošević, da je u pitanju tužiteljka Lepa Medenica, te da ukoliko jeste, saopšti šta je tražila od njega; Da li je tačno da je među tim osobama i Enis Baković i šta je on tražio od njega; Takođe, da ukoliko su ove informacije tačne, saopšti, kako za njih zna državni sekretar Rade Milošević.

Ipak, kako je objasnio v.d.Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić ”na postupajućeg tužioca ODT Podgorica niko iz Državnog tužilaštva nije vršio nikakav pritisak, što za izvršnu vlast ne možemo da tvrdimo, već je istom, u skladu sa pravima i obavezama propisanim Zakonom o državnom tužilaštvu, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica, ukazala da nenadležno postupa u predmetu, da je neosnovano lišio slobode policijske službenike i da spise mora dostaviti odmah nadležnom – Specijalnom državnom tužilaštvu.”

BURIĆ: Abazović pokušava da se umiješa u nadležnosti tužilaštava, javnost da ne podliježe populističkim tvrdnjama

Standard je tužioca Radonjića pitao i zašto, ukoliko su prethodno dvojica službenika UP priznali od koga su dobili nalog, nije on bio taj koji će saslušati i odrediti pritvor za Enisa Bakovića, kao što je učinio za službenike Đurovića i Boškovića. Do objavljivanja teksta nijesmo dobili odgovore.

Međutim, Radonjić prema Bakoviću nije mogao postupiti tako iz razloga što se on tretira kao javni funkcioner i godinu dana nakon odlaska sa funkcije, što znači da cijeli slučaj nije bio u nadležnosti osnovnog državnog tužioca, već Specijalnog državnog tužilaštva, od trenutka kada su dvojica službenika dali prve izjave i pomenuli Bakovića, tj. prije njihovog hapšenja.

Baković: Tužno ko nam vodi bezbjednosni sektor, radio sam po zakonu, neka nadležni provjere

Bivši policijski funkcioner Enis Baković reagovao je na navode Miloševića, kazavši ”da je tužno ko nam vodi bezbjednosni sektor, kada se bivši delikvent stavlja u ulogu policajca i tužioca i sudije”.

Baković je zatim poručio Miloševiću da nema od čega da se brani jer je, kako kaže, sve radio zakonito i pozvao je nadležne državne organe da ispitaju sve u vezi sa njegovim postupanjem.

“Pa ako treba i tužioci kakve Milošević i njegova družina žele, koji će im dojavljivati ko ih je kad nazvao i sa kim su popili kafu. Toliko o profesionalnosti i nezavisnosnom postupanju tužioca. Ovim putem pozivam i bivšeg kolegu Vukasa Radonjića, kad je već javio Radu, neka i javnost upozna šta sam ga kontaktirao u vezi predmeta”, rekao je Baković.

Milošević: Iz policije Srbije nam rečeno da oni nijesu tražili ukidanje zabrane, Abazović: Grupa Belivuka dolazila u CG i kada je važila zabrana

Podsjetimo, osnovni državni tužilac u Podgorici Vukas Radonjić u srijedu veče izdao je nalog na osnovu kojeg su uhapšena dvojica starješina u Upravi policije Aleksandar Bošković i Saša Đurović. zbog skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku, a po prijavi Rada Miloševića.

Budući da je u Specijalnom državnom tužilaštvu već bio formiran predmet za isti slučaj, prema saznanjima portala Standard v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić je naložio da se predmet osnovnog državnog tužioca u Podgorici Vukasa Radonjića, kojim se ispituje skidanje zabrane ulaska Veljku Belivuku, dostavi Specijalnom državnom tužilaštvu, koje je zatim ocijenilo da policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović, nijesu zloupotrijebili službeni položaj, te naložilo da se puste na slobodu.

BURIĆ PREDAO PREDMET RADONJIĆA SDT-U: Tužilaštvo dalo nalog da se Bošković i Đurović puste na slobodu jer nijesu zloupotrijebili položaj

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Pomoracnkcg

Da nije Rade Milošević više platio onu krmad što je uzeo od Jola poštara pa onda niđe ni krmad ni para a znajte da kad god bude tražio smjenu bilo koga tad planira da iz Zvjerinjaka ubaci nekog od toga narko ne vladinog društva

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

REKONSTRUKCIJA: Aletiću određeno zadržavanje, Koljenović ranije bio u sukobu sa policajcem koji je bio meta bombaškog napada

Aletić priznao da je bacio bombu na kuću policajca Mervana? Koljenović od ranije poznat policiji, tereti se za više krivičnih djela

VEĆ VIĐENO: Vučić ponavlja nikšićki scenario za Budvu

Novović bez odgovora hoće li istražiti tvrdnje SAD o finansiranju DF-a iz Rusije