Izvor: Gradski portal

Radonjić: Ne postoji potreba da se Abazović ispita o navodnoj povezanosti sa škaljarskim klanom

Ne postoji potreba da se premijer kojem je izglasano nepovjerenje Dritan Abazović ispita na okolnosti navodne povezanosti sa škaljarskim kriminalnim klanom - smatra specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.
Radonjić: Ne postoji potreba da se Abazović ispita o navodnoj povezanosti sa škaljarskim klanom

Foto: Gradski portal

Dodaje da su svi transkripti koje je M portal do sada objavio obrađeni od strane ranijeg specijalnog tužioca i da su na osnovu toga podignute optužnice protiv određenih lica.

“Taj materijal je već bio razmatran od strane Specijalnog državnog tužilaštva kao organa i ranijeg specijalnog tužioca i treba pitati njega zašto nije određene stvari procesuirao, ako je smatrao, a možda i nije smatrao da tu ima krivičnog djela. To su sve materijali koji su bili prisutni u tužilaštvu, specijalnom policijskom odjeljenju, mnogo ranije nego što sam ja došao u SDT i bili su predmet obrade”, ističe Radonjić, piše Gradski portal.

Odgovarajući na pitanje da li će Abazović biti ispitan povodom ovih navoda, Radonjić ističe da je on ispitan u mjeri u kojoj je potrebno.

“Formirano je više predmeta povodom onih natpisa. U Osnovnom, Višem i Specijalnom državnom tužilaštvu, svako u skladu sa svojim nadležnostima. Mi smo se fokusirali na dio koji se tiče optužbi da su određena fizička i pravna lica uključena u krijumčarenje cigareta, Više tužilaštvo na onaj dio koji se tiče pozivanja na pobudu protiv ustavnog uređenja, jer je to krivično djelo iz njihove nadležnosti. A određenim navodima se bavi Osnovno državno tužilaštvo”, objašnjava Radonjić.

Na pitanje da li je tačna informacija da poziciju šefa obezbjeđenja glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovićapokriva bratPetra Kneževića,Radonjić je odgovorio:

“Ja sa tim nijesam upoznat jer ja ne biram njegovo obezbjeđenje, niti istražujem istoriju tih ljudi”, naveo je Radonjić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


JovoZ

E, moj Vukasu, onaj čije ime nosiš je za tebe ostao nedostižan. Ne samo po fudbalskom umijeću, jer on je najbolji svih vremena, nego, prije svega, zbog one petokrake koju je nosio na grudima. Srami se.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Alarm za državu: Osuđivani nasilnik brine o žrtvama nasilja

RADONJIĆ ĆUTI U VEZI NAVODA MILOŠEVIĆA O PRITISCIMA, Baković: Kad javlja Radu, neka i javnost upozna o tome s kim pije kafu

Tužilački savjet za Standard: Prijave svih kandidata za GST razmatraćemo sjutra

Katnić: Ekspresnim izborom novog GST žele da obesmisle eventualnu tužbu Upravnom sudu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

JANKOVIĆ ZA STANDARD: UIKS-u fali više od 160 radnika, nije bilo prijava za seksulane napade, odbačene optužbe za zlostavljanje zatvorenika

Abazović: Restrikcije na koncesije samo prema ljudima koji ne rade u skladu sa zakonom; Krivokapić: Osnivač vjerskih škola uzurpator crnogorskih kulturnih dobara

Radonjić: Pretresi su u toku, za sad niko nije lišen slobode

Zapeo ,,posao stoljeća“: EPS ne plaća ugalj jer su navodno nezadovoljni kvalitetom i količinom