Radonjić: Tužilac postupao pravilno i zakonito u slučaju Šejle Bakije

Državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Vukas Radonjić je saopštio da je postupanje državnog tužioca po prijavi Šejle Bakije u potpunosti pravilno i zakonito, ističući da Državno tužilaštvo nije organ koji preventivno djeluje, kao što je to u jednom dijelu policija, koja vrši poslove obezbjeđenja i zastite.
Radonjić: Tužilac postupao pravilno i zakonito u slučaju Šejle Bakije

Ilustracija

On ističe da je tužilaštvo represivni državni organ koji goni učinioce krivičnih djela i prekršaja za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

” Radi objektivnog i potpunog informisanja javnosti, a vezano  navode na društvenoj mreži predsjednika opštine Tuzi upoznajem da je 26.avgusta ove godine, dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Podgorici od strane policije, upoznat da je Š.B. podnijela prijavu protiv vjerenika I.Đ.,da joj je,dan ranije,verbalno zaprijetio,u porodičnoj kući”,navodi Radonjić u reagovanju.

Kako krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici postoji samo u slučaju kad ucinilac, primjenom grubog nasilja naruši tjelesni ili diševni integritet člana svoje porodice, državni tužilac se izjasnio da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno to ili drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

” Naprotiv, rijeć je o odgovarajućem prekrsaju iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, koji čini clan porodice koji prijeti napadom ili izaziva opasnost koja može prouzrokavati osjećaj lične nesigurnosti ili psihički bol drugog člana porodice,tako da je državni tužilac dao obavezujući nalog policiji da prijavljenog lisi slobode i sprovede ga, u zakonskom roku, nadležnom sudiji za prekršaje. Dakle, postupanje državnog tuzioca je u potpunosti pravilno i zakonito, a posebno ističem da Državno tužilastvo nije organ koji preventivno djeluje, kao sto je to, recimo, u jednom dijelu policija, koja vrši poslove obezbjedjenja i zastite, već represivni državni organ, koji goni učinioce krivicnih djela i prekrsaja za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

VD VDT-a da se bira iz reda starješina organa ili državnih tužilaca u slučaju prestanka mandata

VENECIJANSKA KOMISIJA: Zamjena pojedinaca na ključnim pozicijama ne smije biti jedina svrha institucionalnih reformi

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Stanković opozvan sa dužnosti ambasadora u Argentini

Potpredsjednica URE podržala proteste protiv Vučića

Vujović: Otkazom meni, direktor Latković se preporučuje Demokratama

Mijajlović: I ronioci iz Bijele uključeni u potragu, uslovi otežani