Sindikat UP: Izreći maksimalne kazne za napade na policijske službenike

Sindikat Uprave policije i Sindikalna organizacija Centra bezbjednosti Podgorica izrazili su veliku zabrinutost povodom učestalog napada na policijske službenike ovog Centra bezbjednosti.
Sindikat UP: Izreći maksimalne kazne za napade na policijske službenike

Ilustracija

Samo u jednom danu registrovana su dva slučaja, u kojima su napadnuti policijski službenici prilikom vršenja službenih radnji i koji su pri tome zadobili tjelesne povrede.

” Naime,  26. novembra, prilikom pružanja asistencije medicisnkim radnicima hitne pomoći, policijski službenik Centra bezbjednosti Podgorica R.P. je zadobio povrede, od strane lica E.D. (19) iz Podgorice, koje je pružalo aktivni otpor pri sprovođenju službene radnje, prilikom čega je hladnim oružjem (kuhinjski nož i viljuška) nanio povrede policijskom službeniku. Navedeni službenik je zadobio povrede u predjelu lica i čela. Da nije bilo prisebnosti i obučenosti policijskog službenika, ovaj napad je mogao izazvati veće posledice po službenika policje i medicinskih radnika”, kazali su u Sindikatu Uprave policije.

Dodaju da su istog dana, prilikom redovne kontrole vozila i vozača, pripadnici Interventne jedinice CB Podgorice pokušali da zaustave vozilo i vozača podgoričkih registarskih oznaka, koji se oglušio o upozorenje-naređenje za zaustavljanje i dao u bjesktvu.

” Nakon sprovedene potjere, pripadnici Interventne jedinice su uspjeli da zaustave navedeno vozilo, a koje je prilikom bjekstva ugrožavalo ostale učesnike u saobraćaju. Prilikom daljeg sprovođenja službenih radnji policijski službenici su napadnuti od strane vozača M.G. (22) iz Podgorice, kojom prilikom je policijski službenik J.M. zadobio teške tjelesne povrede (lom jagodične kosti) zbog čega je isti službenik smješten na Odeljenju Maksilofacijalne hirurgije KCCG”, navedeno je u saopštenju.

Za oba slučaja blagovremeno je obaviješten DT u ODT u Podgorici.

Sindikat Uprave policije očekuje i zahtijeva, da se nadležne institucije maksimalno posvete ovom pitanju, kao i da na adekvatan i odlučan način odgovore, tako što će, u skladu sa zakonom, procesuirati i izreći maksimalno predviđene kazne, za sve one koji se drznu da napadnu policijskog službenika prilikom obavljanja službenih radnji.

” Sindikat oštro osuđuje ovaj brutalan napad na naše kolege, te ćemo pažljivo pratiti ishode ovih i drugih slučaja napada na policijske službenike, i kad za to bude trebalo odlučno ćemo stati u odbranu integriteta i zdravlja svakog pripadnika Uprave policije”, zaključeno je u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Krivična djela za koja se goni po službenoj dužnosti počinila 33 policajca

Pogledajte ko su potpisnici: Podršku Pokretu “21 MAJ” dalo preko 2000 ljudi

Broj napada na policajce drastično porastao tokom 2020.

Zbog nedostatka novca tužilaštva bez bezbjednosne zaštite

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VOLI cijena: Preporuka proizvoda sa najnižom cijenom na tržištu

Od koronavirusa preminuo Elvis Ćatović

Đukanović: DPS nije arhivirana, imamo dva rješenja koja preferiramo

Đukanović: Ne odustajemo od evropskih vrijednosti, Crnoj Gori treba Vlada, sad je nema