Izvor: Pobjeda

Sky aplikacija razotkrila ubice Nemanje Prelevića i Danila Pekovića

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv osmočlane kriminalne organizacije Marka Zekića odgovorne za likvidaciju Podgoričana Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20) na Veruši u oktobru 2020. godine u mjestu Ljevorečke Tuzi.
Sky aplikacija razotkrila ubice Nemanje Prelevića i Danila Pekovića

Pored Zekića, na optužnici su Miomir Đukić, Dragan Biletić, Vasilije Đukić, Mirčeta Mihailović, Nenad Miličić, Goran Milašinović, Branislav Ivanović i Dragan Tarić.

Prema prikupljenim dokazima, Marko Zekić, Đukić i Mihailović su 17. oktobra 2020. godine u mjestu Uvač, sa umišljajem i po prethodnom dogovoru zajedno ubili Prelevića i Pekovića.

Teško ubistvo dvojice Podgoričana umišljajno stvaranjem uslova i otklanjanjem prepreka pomogli su Milašinović, Biletić, Ivanović i Miličić.

Zadatak dijela grupe bio je da prate kretanje Prelevića i Pekovića kako bi odredili najpovoljnije mjesto i vrijeme za njihovu likvidaciju.

– Nakon što su doznali da će mete 17. oktobra biti u kući Prelevića u mjestu Uvač, tu su informaciju saopštili Zekiću, Đukiću i Mirčeti Mihailoviću koji su se uputili ka Veruši – navodi se u optužnici.

Mirčetić je predao automatsku pušku i pištolj Zekiću i Đukiću koji su nakon kraće rasprave na vratima vikendice ubili Prelevića ispalivši u njega više projektila u glavu i gornji dio tijela.

Pošto su eliminisali Prelevića, ušli su u vikendicu i ubili Pekovića.

Ubistvo dvojice Podgoričana otkriveno je dan kasnije kada je supruga Prelevića oko 18 časova pozvala prvog komšiju i zamolila ga da pođe do vikendice jer joj se muž nije javljao dva dana.

Pošto je prišao vikendici, dvojica komšija su primijetila da su ulazna vrata od kuće otvorena, a onda i da na pragu leži Prelević u lokvi krvi.

Transkripti Sky aplikacije koju su koristili pripadnici ove kriminalne organizacije otkrili su da je ubistvo Prelevića i Pekovića planirano nekoliko mjeseci ranije. Organizovanjem likvidacije u ovom slučaju rukovodio je Zekić.

Sky komunikacije su otkrile i da je Milašinović imao konekciju u policiji preko koje je grupi otkrivao saznanja istražitelja vezano za istragu ubistva Prelevića i Pekovića i pronađenih tragova.

Nakon ubistva Prelevića i Pekovića, Zekić preko kriprovane Sky aplikacije grupi saopštava plan o reketiranju jedne osobe iz Berana od koje je planirao da uzme 100.000 eura kako bi pokrio troškove likvidacije dvojice Podgoričana na Veruši.

Prema policijskim evidencijama, Prelević i Peković slove za osobe bliske kriminalnim strukturama. Danilo Peković hapšen je u avgustu 2019. godine u Siti kvartu u Podgorici jer je policija kod njega pronašla pištolj u nelegalnom posjedu, sa metkom u cijevi. Takođe, pripadnici podgoričke policije hapsili su i Nemanju Prelevića, 2016. godine, zbog sumnje da je posjedovao tri pištolja bez dozvole.

Zekić i Đukić odgovaraće i za pokušaj ubistva Sujkovića i Kastrata

Beranci Marko Zekić i Miomir Đukić se ovom optužnicom Specijalnog tužilaštva terete i da su 18. novembra 2021. godine u Beranama pokušali da ubiju sugrađane Kenana i Ismeta Sujkovića i Mirzu Kastrata.

Đukić i Zekić su vozeći se Ulicom Svetog Save zaokrenuli svoje vozilo kada su iz suprotnog pravca vidjeli ,,pasat“ u kome su bili Sujkovići i Kastrat i krenuli za njima.

Kada su ih sustigli kod Opšte bolnice, prilikom preticanja Zekić je iz automatske puške obmotane vrećom ispalio više projektila u ,,pasat“ kojom prilikom su ranili Kenana Sujkovića i Kastrata.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Adžić: Učestvovaćemo u popisu, ali i pažljivo pratiti sprovođenje

Međunarodna policijska akcija: Uhapšeno 566 osoba

Pogledajte nove Voli cijene!

SDT traži pritvor za Milorada Medenicu