Izvor: Dnevne novine

Službenik policije odbio poligrafsko ispitivanje

Načelnik RC GP “Centar” obratio se Etičkom odboru aktom sa kompletnom dokumentacijom povodom počinjenog krivičnog djela krađe vanbrodskog motora, plovila koje patrolira Skadarskim jezerom, naglašavajući da je od strane policijskog služebnika D.K. došlo do ometanja preduzimanja mjera i radnji, pišu Dnevne novine.
Službenik policije odbio poligrafsko ispitivanje

Naime, nakon što je taj službenik odbio poligrafsko ispitivanje predloženo za četiri službenika neposredno odgovorna za bezbjednost opreme, on je vršio pritisak da i ostali odbiju poligrafsko testiranje.

Naime, nakon što je taj službenik odbio poligrafsko ispitivanje predloženo za četiri službenika neposredno odgovorna za bezbjednost opreme, on je vršio pritisak da i ostali odbiju poligrafsko testiranje.

Uvidom u spise predmeta Odbor je donio mišljenje da je potrebno izvršiti dopunu u odnosu na dostavljanje izjave na date okolnosti od strane D.K..

Nakon dostavljanja dopune, Odbor je formirao mišljenje da se predmet vrati rukovodiocu organizacione jedinice sa preporukom da sagleda i izrekne mjeru iz svoje nadležnosti.

“Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica obratio se Odboru dopisom u odnosu na postupanje policijskog službenika koje nije u skladu sa vršenjem službe s obzirom da je izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncetracija alkohola u organizmu od 1,27g/kg. Ostvarenim uvidom u priloženu dokumentaciju, Etički odbor je u ovom slučaju donio mišljenje da je PS prekršio odredbe Kodeksa policijske etike u članu 6, stav 1 Zaštita ugleda: „Policijski službenik je dužan da policijske poslove vrši na način da ne umanji svoj ugled i ugled Policije u cjelini, poštuje dobre običaje i slijedi etička načela u dosljednom sprovodenju zakona”, navodi Odbor.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Policajci na meti kriminalaca: Ovo su slučajevi u kojima su pripadnici policije morali da pucaju

U svim gradovima rad policije sa građanima kvalitetan i bezbjedan

Tri policajca predata Tužilaštvu zbog prevare u službi

KAD SLUŽBA PRITISNE: BIA me natjerala da promijenim iskaz

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DROGE SVE VIŠE, POMOĆI SVE MANJE: Kokain kupuju na “linije”, bez kreveta za zavisnice, Buprenofinom pokriju krizu pa se “urade”

POPOVIĆ ZA STANDARD: Bečićev ciničan osmijeh govori više od hiljadu riječi, patriotski skup inicijalna kapisla za promjene

Medojević reagovao na izjavu ministra Milatovića: Ko je u Vladi uzeo proviziju?

Abazović: Kohabitacija će ili funkcionisati ili ćemo imati novog predsjednika