Smijenjeni načelnik Odjeljenja bezbijednosti u Rožajama i šef kriminalističke službe

Zbog više pokrenutih potupaka protiv načelnik Odjeljenja bezbijednosti u Rožajama Ernesta Redžovića i šefa kriminalističke službe Seada Husovića direktor Uprave policije smijenio je oboijicu rukovodilaca.
Smijenjeni načelnik Odjeljenja bezbijednosti u Rožajama i šef kriminalističke službe

Rožaje

Kako je Standardu nezvanično saopšteno iz policije zbog čestih prijava građana i službenika OB Rožaje, kao i više pokrenutih postupaka od strane odjeljenja Unutrašnje kontrole MUP-a, odlučeno je da se rukovodioci Redžović i Husović smjene sa funkcije. Prema sazanju Standarda Husović je poslat na prinudni odmor.

Učestali verbalni i fizički sukobi između rukovodećeg kadra u Odjeljenju bezbjednosti u Rožajama započeo je u decembru prošle godine nakon ubistva Semira Murića ispred Osnovnog suda u Rožajama, kada je na očigled policije Edmir Ramović (19) isplio hice iz pištolja i usmrtio sugrađanina. Tom prilikom bili su ugroženi i životi više osoba koji su bili ispred Osnovnog suda. Protiv načelnika Redžovića i dva inspektora tada je pokrenut postupak kod Osnovnog državnog tužilaštva. Međutim tužilaštvo se relativno brzo izjasnilo da u radnjama načelnika Odjeljenja bezbjednosti Rožaje Ernesta Redžovića i dva službenika na koje se postupak odnosio, nema elemenata bića krivičnog djela koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Zbog ovog slučaja ujedno je pokrenut disciplinski postupak protiv Ernesta Redžovića i dva službenika Odjeljenja bezbjednosti Rožaje koji je još u toku.

U međuvremenu uslijedilo je više prijava na rad Redžovića i njegove bliske ekipe Unutrašnjoj kontroli MUP-a, kao i fizički obračun sa inspektorima Safetom Sinanovićem i Arminom Halilovićem u centru Rožaja sredinom jula ove godine. Zbog svega ovoga inspektori Unutrašnje kontrole saslušavali su tokom jula i avgusta više službenika policije kako bi prikupili podatke uvezi predmeta koji su pokrenuti.

Do imenovanja novog rukovodioca, dužnost šefa OB Rožaja vršiće Budo Korać, komandir policije u Odjeljenju bezbijednosti a mjesto šefa kriminalističke policije, pokrivaće Edževit Nurković, koji obavlja poslove inspektora za opšti kriminalitet.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

MONSTAT: Popis počinje sjutra, pozivamo sve građane da učestvuju

“Lavice” ubjedljive protiv Paragvaja

Neka nam je Bog na pomoći sa ovakvim Monstatom

Bez vještačkog snijega nema uspješne sezone