STANDARD SAZNAJE: Još jedno hapšenje zbog krađe cigareta u Luci Bar, Ždralić prenio određeni broj paketa

Državljanin Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Baru Miloš Ždralić (35), uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje, učestvujući u nedavnoj krađi velike količine cigareta iz Skladišta u slobodnoj carinskoj zoni u Luci Bar, saznaje Standard.
STANDARD SAZNAJE: Još jedno hapšenje zbog krađe cigareta u Luci Bar, Ždralić prenio određeni broj paketa

Foto: Investitor

Prema informacijama portala Standard, sumnja se da je Ždralić 2. februara, upravljajući teretnim motornim vozilom barskih registarskih oznaka, koje je u vlasništvu pravnog lica Stiv transport Bar, iz Slobodne zone Luke Bar, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, preko carinske linije prenio određeni broj paketa cigareta koje su vlasništvo dva preduzeća.

On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu.

Podsjetimo, policija je prethodno uhapsila carinika Dejana Dabanovića i vozača kamiona Mama Peročevića (43).

Kako Standard saznaje, Peročević je osnivač i izvršni direktor društva za prevoz i usluge ”Peročević” doo Bar, koji je vozio jedan od šlepera kojim su odvezene ukradene cigarete.

Prema našim saznanjima, uhapšeni carinik Dabanović sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja, dok se Peročević sumnjiči za krijumčarenje.

STANDARD SAZNAJE: Zbog krađe cigareta uhapšen carinik Dabanović i prevoznik Peročević

Podsjetimo, početkom mjeseca otkrivena je krađa velike količine cigareta iz Slobodne zone.

Prethodno je Radio Bar dobio anonimni poziv u kojem je nepoznata osoba prijavila da je u Luci Bar postavljena eksplozivna naprava, zbog čega su evakuisani radnici Luke Bar. Ispostavilo se da je dojava bila lažna, te da je nestala velika količina cigareta.

Dojava o bombi diverzija: Velika količina cigareta nestala iz Luke Bar

Pobjeda piše da je krađa oko 11.000 baksi skladištenih u Slobodnoj carinskoj zoni u Luci Bar bila izvedena ranije, a da je lažna dojava o bombi imala za cilj da se prekine planirani popis zaplijenjene robe i tako omogući dalji transport nelegalnih cigareta.

Direktorica Uprave prihoda i carina Milena Petričević potvrdila je da cigarete nijesu iznijete u ponedjeljak kada je stigla dojava o bombi, za koju se ispostavilo da je lažna i kada je obavljena evakuacija, već ranije.

MILIONSKA KRAĐA: Ukradeno 11.000 paketa cigareta, iznošeni u šleperu nekoliko dana

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD SAZNAJE: Zbog krađe cigareta uhapšen carinik Dabanović i prevoznik Peročević

MILIONSKA KRAĐA: Ukradeno 11.000 paketa cigareta, iznošeni u šleperu nekoliko dana

DETALJI KRAĐE IZ LUKE BAR: Peročević iznosio pakete, Dabanović omogućio prolaz bez carinske kontrole, uhapšen i Drašković

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Katnić: Abazović je imao kodno ime ”Brat”

Podgorica: Teška saobraćajna nezgoda kod Katoličke crkve

Vujović: Najrealnije je formiranje vlade koja bi sprovela izbore

ODT Kotor: Tužilaštvo se bavi gonjenjem učinilaca krivičnih djela po službenoj dužnosti, zatvaranje hotela nije u našoj nadležnosti