Za Standard iz policije: Podaci o zaštiti Novovića označeni TAJNIM

Odgovarajući na pitanja Standarda u vezi pojačanog obezbjeđenja Glavnog specilanog tužioca Vladimira Novovića, iz Uprave policije su kazali da je informacija o stepenu zaštite štićene ličnosti proglašen za tajnim podatkom, kao i razlog zašto je pojačano obezbjeđenje.
Za Standard iz policije: Podaci o zaštiti Novovića označeni TAJNIM

Vladimir Novović

Mediji su nedavno objelodanili podatak da je Novoviću pojačano lično obezbjeđenje, a o tome je prije par dana govorio i premijer u tehničkoj Vladi Dritan Abazović koji je kazao da će nadležne službe sve uraditi da zaštite glavnog specijalnog tužioca i njegovu porodicu.

Podsjećamo je Uprava policije je u roku od samo pet mjeseci čak dva puta povećavala broj policijskih službenika u pratnji Novovića, koji je na funkciju šefa Specijalnog državnog tužilaštva stupio 18. marta ove godine.

Iz policije nijesu odgovorili Standardu na osnovu kojih je novih bezbjednosnih okolnosti i rizika donijeta odluka o povećanju broja osoba koje štite GST.

“Policijski službenici Sektora policije posebne namjene, shodno članu 18 Zakona o unutrašnjim poslovima, i članu 3 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, između ostalih, obezbjeđuju i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića. Obezbjeđivanje ličnosti i objekata koji su određeni u skladu sa Vladinom Odlukom, vrši se na osnovu izvještaja o bezbjednosnoj procjeni ugroženosti tih lica koju sačinjava Agencija za nacionalnu bezbjednost i na osnovu podataka dobijenih primjenom preventivno-operativnih mjera i drugih podataka i saznanja policije”, kazali su iz UP.

Kao razlog zašto nam nijesu dostavili odgovore o stepenu obezbjeđenja Novovića iz UP citiraju Vladinu Odluku o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije.

“Shodno članu 5 Uputstva o sadržaju mjera i stepenima zaštite ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, nadležana organizaciona jedinica donosi Plan obezbjeđivanja štićene ličnosti, koji je shodno Zakonu o tajnosti podataka određen kao tajni podatak, pa s tim u vezi, a poštujući odredbe pomenutog Zakona, kao i iz razloga bezbjednosti štićene ličnosti, bezbjednosne kulture, odnosno pravila struke i metodologije rada, nijesmo u mogućnosti da Vam dostavimo odgovore na pitanja koja ste ovom prilikom uputili”, saopšteno nam je iz UP.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

POLICIJA OBEZBJEĐUJE 22 LIČNOSTI: Kovač odbio zaštitu, Bečiću i bivšim ministrima ukinuta, u toku procedura oko Zdravka Krivokapića

Zbog nacionalne pripadnosti smo ugroženi, ponižavani i diskriminisani, nemoguće je raditi u ovakvim uslovima!

Umjesto odgovora na upozorenja Novović naredio hapšenje Lazovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nakon smrti Rođe Raičevića desila se UŽASNA i NEOPROSTIVA STVAR

Pucali iz čega su stigli kroz centar Podgorice, pa se pohvalili na Instagramu

Đukanović: Ovo što imamo sad je neozbiljno i neodrživo, parlamentarna većina više ne postoji

Tri osobe koje su sinoć šenlučile u centru Podgorice odgovaraće zbog narušavanja javnog reda i mira