Izvor: Pobjeda

Stijepoviću će se ipak suditi

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića , potvrđeno je Pobjedi.
Stijepoviću će se ipak suditi

Foto: Filip Filipovic

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević ranije je zatražila da Viši sud potvrdi optužnicu, dok je Stijepovićev branilac, advokat Lazar Aković, predložio sudu da donese rješenje kojim se obustavlja krivični postupak.

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici dva puta je donosilo rješenje kojim se obustavlja krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi “Koverta” optužen za pranje novca u saizvršilaštvu. Istim rješenjem potvrđena je optužnica protiv Duška Kneževića i ostalih okrivljenih.

Stijepović je kazao da protiv njega nije ponuđen nijedan dokaz za pranje novca i da je jasno da nije ni mogao učestvovati u izvršenju ovog krivičnog djela, jer nije poznavao ostale okrivljene, osim Kneževića.

“Nijesam ostvario ni posredan, ni neposredan kontakt sa okrivljenima. Nijedan od okrivljenih nije pomenuo moje ime. Nijesam znao, niti sam mogao znati da je novac stečen od kriminalne djelatnosti”, rekao je Stijepović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Stijepović: Nema dokaza da sam učestvovao u pranju novca

Specijalna tužiteljka Vukčević traži suđenje Stijepoviću

Raonić: Veliki pritisak na kandidate, ali neće se prenijeti na Javni servis

Stijepović nije znao da je Kneževićev novac od kriminala

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Milan St. Protić kao niko do sada opisao Vučića

Abazović Boškoviću: Što niste riješili pitanje crkve za 30 godina, Brđanin komandovao policijom

ZLOUPOTREBA: Krivokapić poslao Sekuloviću “obavezujuće upustvo” za djelovanje na Cetinju, on se držao zakona i nije sačuvao dokument

Čelnici Aerodroma neće da komentarišu navodne zloupotrebe i sukob u Bordu, JANDREOSKI za Standard: Spreman sam uvijek da pružim uvid u svoje poslovanje i planove