Trodnevna žalost zbog nezapamćene tragedije na Cetinju

Vlada Crne Gore je na sinoć donijela Odluku da, povodom nezapamćene tragedije na Cetinju u kojoj je ubijeno 11 osoba, a šest povrijeđeno, proglasi trodnevnu žalost.
Trodnevna žalost zbog nezapamćene tragedije na Cetinju

Foto: Standard

Dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine.

“Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova”, kazali su iz Vlade.

U skladu sa Odlukom, kako se navodi, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika.

Elektronski i drugi mediji, kako dodaju iz Vlade, dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

“Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore”, navodi se u Obrazloženju Odluke.

I Prijestonica Cetinje donijela je odluku o proglašenju trodnevne žalosti zbog tragedije koja se juče dogodila u tom gradu, a u kojoj je stradalo 11 osoba.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Subota, nedjelja i ponedjeljak dani žalosti u Crnoj Gori

Vlada donijela novu Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u luci Bar

Sa sjednice Vlade: Donijeta Uredba za obezbijeđivanje dostupnosti ljekova po najpovoljnijoj cijeni, pokreću platformu Code for Montenegro

Šta piše u nacrtu posljednje verzije Temeljnog ugovora

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zeković: Bilo propusta policije na Cetinju, Adžić i Brđanin odmah da podnesu ostavke

Masovna ubistva u Crnoj Gori: Kad ljudi zanijeme pred težinom zločina

Brđanin o tragediji na Cetinju: Pucao na majku i dvoje djece, pa potom ubio još sedam osoba

VUČINIĆ ZA STANDARD: Da bi se udružile crnogorske snage potreban civilizovan aranžman i poštena ponuda, u suprotonom, prisustvovaćemo ekstravagantnoj sahrani Crne Gore