TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE: Jovanić uplatio vještaku 48.000 eura za procjenu Hotela ”AS”?

Istražitelji iz Specijalnog državnog tužilaštva provjeravaju slučaj isplate troškova sudskom vještaku za procjenu vrijednosti hotela ''As'' u Perazića dolu, u Budvi. Tužilaštvo, između ostalog, vjeruje da je uhapšeni predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić zloupotrijebio položaj u slučaju hotela ''As'', i da je omogućio značajnu zaradu tada sudskom vještaku Saši Zejaku, piše RTCG.
TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE: Jovanić uplatio vještaku 48.000 eura za procjenu Hotela ”AS”?

Foto: Filip Filipović. Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja privode predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića

Jovanić je sa računa suda vještaku za procjenu platio oko 48.000 eura, i to prije nego što se uopšte i znalo na čiji će teret pasti plaćanje tih troškova.

Tužilaštvo je naknadnim provjerama došlo do podataka da je Zejak dobio i desetostruko više novca nego što je trebalo za ovu procjenu, što mu je omogućio upravo Jovanić. Troškovi za takve poslove obično nisu bili veći od šest ili sedam hiljada eura, navodi RTCG.

Privredni sud uveo je prije četiri godine stečaj u kompaniju Nega turs Montenegro kojoj je država 2002. godine prodala hotel “As” u Perazića dolu, a koja nije ispunila obaveze iz kupoprodajnog ugovora.

Stečajni upravnik u tom postupku bila je Snežana Jović. 

Specijalno tužilaštvo formiralo je u aprilu 2016. godine predmet povodom privatizacije hotela “As”, ali više informacija dosad nije bilo poznato. 

Podsjetimo, Sudija Višeg suda Dragoje Jović odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, stečajnim upravnicima Saši Zejaku, Darku Peroviću, Paviću Globareviću, Sanji Lješković, Ranku Radinoviću i Sretenu Mrvaljeviću, te Snežani Jović. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

PRIKUPLJENI DOKAZI: Jovanić i ekipa oštetili stečajne povjerioce i dužnike za 661.496 eura

ZAPISNIK INSPEKCIJE: Nezakoniti ugovori u MER, Milatoviću tri dana da otkloni nepravilnosti, o postupanju sa dosijeima u daljem postupku

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Jovanić odbio da razriješi Zejaka

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vlada Srbije donira još 1,7 miliona eura za Hram Svetog Save

Danas sastanak Abazovića i Đukanovića

Abazović se povukao, ništa od potpisivanja Temeljnog ugovora još neko vrijeme

TEMELJNI UGOVOR SA SPC, Martinović: Usvojeni dokument se ne može mijenjati bez ponovne procedure i glasanja