U Herceg Novom za dva mjeseca 26 osoba procesuirano za krivična djela

Službenici Uprave policije u Herceg Novom su tokom prethodna dva mjeseca protiv 26 osoba podnijeli krivične prijave dok će 12 osoba prekršajno odgovarati.
U Herceg Novom za dva mjeseca 26 osoba procesuirano za krivična djela

Herceg Novi

Hercegnovska policija je nadležnom državnom tužilaštvu podnijela 11 krivičnih prijava protiv 12 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti privrednog kriminala a kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 110.000 eura.

”U vezi krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminala policija u Herceg Novom je rasvijetlila osam krivičnih djela, od kojih je jedno iz prethodnog perioda, i zbog njih procesuirala pet osoba. Materijalna šteta nastupila izvršenjem ovih djela iznosi oko 4.000 eura, a dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima”, navodi se u saopštenju.

Tokom navedenog perioda izvršeni su pretresi na više lokacija, a kojima je pronađeno oružje u ilegalnom posjedu i narkotici. Nadležnom tužiocu podnijete su tri krivične prijave zbog krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su zbog narkotika takođe podnijete tri krivične prijave ali i tri prekršajne.

” Takođe, pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici nadležnom tužiocu podnijeli pet krivičnih prijava protiv pet osoba i devet prekršajnih prijava zbog izvršenih prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici”, dodaje se u saopštenju.

Jedna osoba će odgovarati za krivično djelo dječja pornografija.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STIJOVIĆ ZA STANDARD: Policija za devet mjeseci procesuirala oko 1.500 slučajeva nasilja, za žrtvu se vrši procjena bezbjednosti

Za tri godine šest optužnica za obljubu u Crnoj Gori

IZ UP ZA STANDARD: Udarićemo na finansijsku moć mafije, PRIORITETI sprječavanje i rasvjetljavanje ubistava, visoke korupcije i krijumčarenja narkotika

IZVJEŠTAJ VDT ZA 2020: Od 438 krivičnih prijava, 403 riješene – manje istraga i pad kriminaliteta u odnosu na 2019.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DO KAD ĆE GRAĐANI ZAVISITI OD BULAJIĆA: U Skupštini čekaju tri zakona o akcizama, redovno zasijedanje već trebalo da počne

Na Odboru nije usvojen dnevni red: SDP, DPS, SD i Crno na bijelo nijesu glasali, traže da se odblokira rad Skupštine

Joanikije: U Ukrajini gledamo posljedice bezbožništva, iz ”protestantske Evrope” došlo zlo ateizma i komunizma

Evo čime se danas bavi Savina Geršak jedna od NAJLJEPŠIH žena Jugoslavije