Izvor: Anadolija

U Istanbulu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića

U akciji istanbulske policije uhvaćeni su osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, javlja agencija Anadolija.
U Istanbulu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića

U saopštenju turske policije navodi se kako je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalne organizacije “Škaljari” iz Srbije, prije tri godine uhvaćen u Turskoj, zatim predat Srbiji, gdje je ponovo pušten na slobodu.

Zabilježeno je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, smrtno stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad.

Sektor za borbu protiv organiziranog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su detaljnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije “Kavčani”, preko svojih veza u Turskoj. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih osobnih iskaznica, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korištenog u incidentu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

M PORTAL Ko je obavještavao Škaljarce o smjenama u policiji, Jovan Vukotić: „Veli mi Abazović da će sad Katnića da miču isto“ (FOTO)

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Živković: Glavni odbor DPS sjutra o podršci manjinskoj vladi

Pala Vlada Dritana Abazovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD SAZNAJE: Na izborima u Bijelom Polju DPS,SD i SDP u koaliciji, Bošnjačka stranka samostalno

U Istanbulu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića

Glosarij: Postaje bolno posmatrati grčevitu borbu Nebojše Medojevića, političkog marginalca isteklog roka upotrebe

Demokrate i Ura tražili krivca što Lekić nije mandatar