Izvor: index.hr/jutarnji.hr

Ubica Vlaovića zbog greške završio iza rešetaka: Pokušavao da razbije mobilni o kamen

Zbog likvidacije Crnogorca Gorana Vlaovića, bliskog škaljarskom klanu, uhapšen je srpski državljanin Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, a kako prenose hrvatski mediji, ubica je napravio fatalnu grešku zbog koje je otkriven i uhapšen.
Ubica Vlaovića zbog greške završio iza rešetaka: Pokušavao da razbije mobilni o kamen

Foto: Dino Stanin/ PIXSELL

Ubica je napravio kobnu grešku i to kada se, ni minut nakon što je pobjegao, vratio na mjesto zločina. Želio je da se valjda uvjeri da je likvidirao žrtvu, što je bilo ključno da ga očevici ubistva „markiraju“ i zajedno s obezbjeđenjem potjeraju u ruke policajaca.

Očevici ubistva koje je smjestilo Hrvatsku na kartu krvoločnih obračuna dva najjača mafijaška klana na prostoru jugoistočne Evrope svjedoče da je ljevoruki ubica nekoliko trenutaka prije hapšenje pokušao da razbije telefon udarajući njime o kamen.

U ratu crnogorskih mafijaških klanova, škaljarskog i kavačkog, dosad je ubijeno više od 40 ljudi i nema naznaka da će se krvavi niz zaustaviti na Vlaoviću, ali ima najava da ovo nije bila i zadnja likvidacija u Hrvatskoj. Naime, na to ukazuju i interni dokumenti i crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije.

Osim hrvatske tajne službe koja upozorava na opasnost od tih grupa i crnogorska policija u svom javno objavljenom dokumentu upozorava da one ne prezaju od likvidacija, pri čemu nijesu isključene i kolateralne žrtve.

BIA, srpska tajna služba, u svom materijalu navodi da je “okidač” za sukob i podjelu nekad jednog škaljarskog klana bio sukob oko preraspodjele novca od droge.

Obračuni se protežu i izvan regije pa su tako pripadnici oba klano likvidirani u Španiji, Njemačkoj, Austriji, Holandiji i Grčkoj. Radoja Zvicera, označenog kao vođu kavačkog klana, pokušali su likvidirati u Kijevu.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Međunarodna policijska akcija: Uhapšeno 566 osoba

Adžić: Učestvovaćemo u popisu, ali i pažljivo pratiti sprovođenje

SDT traži pritvor za Milorada Medenicu

Pogledajte nove Voli cijene!