Izvor: RTCG

Uhapšen Vuković, bivši saradnik Šarića na potjernici je zbog 500 kg kokaina

Državljanin Crne Gore Draško Vuković (46) uhapšen je u Zagrebu po potjernici Interpola Argentine zbog krivičnog djela ''pokušaj krijumčarenja opojnih droga''.
Uhapšen Vuković, bivši saradnik Šarića na potjernici je zbog 500 kg kokaina

foto/arhiva: MUP Srbije

Bivši saradnik kriminalnoga klana Darka Šarića, Draško Vuković (46), zvani Ken, uhapšen je u Zagrebu desetak metara od zgrade Vrhovnoga suda.

Nakon hapšenja pritvoren je na osnovu Interpolove potjernice iz Argentine, iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavku 490 kg kokaina.

Podsjetimo Vuković je platio svega 1.700 eura za lažno svjedočenje i manipulisanje podacima u slučaju pokušaja ubistva novinara Tufika Softića.

Vuković je sa Osnovnim tužilaštvom u Beranama sklopio Sporazum o priznanju krivice, uz priznanje da je lagao kada je rekao da potpis na izjavi kojom označava izvršioce napada na novinara Softića nije njegov, već da je falsifikovan.

Vuković je poznat kao jedan od svjedoka saradnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhapšen 2010. u sklopu međunarodne akcije “Balkanski ratnik” zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Argentine u Evropu.

Vuković je, inače, pred specijalnim sudom u Beogradu bio osuđen na zatvorsku kaznu te je pušten, no po svemu sudeći traži ga i Argentina.

Inače, Vuković je bio poznat i po spektakularnome bijegu iz 2007. kada ga je grupa naoružanih napadača oslobodila, kada su napali policijski konvoj koji je Vukovića prevozio s tamošnjega suda gdje mu se sudilo zbog trgovanja kokainom, nazad u zatvor u Kopenhagenu. Tom prilikom ranjeno je 11 danskih policajaca.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Asanović poručio Injac: Pet mjeseci smo čekali da dođete na vlast, onda nam zaka...

Buduća predsjednica Savjeta Biblioteke kucala tikete, a direktor se poziva na li...

Država bi se teško odrekla dobiti od 60 miliona eura

Milović: Specijalni zatvor jednokrevetnog tipa – rješenje na koje mafija nema od...