Uhapšena bivša direktorica “Puteva” zbog sumnje da je oštetila budžet Glavnog grada za 100.000 eura

Po nalogu specijalnog državnog tužioca uhapšena je bivša izvršna direktorica gradskog preduzeća ''Putevi'' u Podgorica Violeta Klikovac koja se tereti da je oštetila gradski budžet za 100.000 eura.
Uhapšena bivša direktorica “Puteva” zbog sumnje da je oštetila budžet Glavnog grada za 100.000 eura

Njoj se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja zbog nenamjenskog trošenja novca sa računa gradskog preduzeća. Klikovac je na čelo “Puteva” Podgorica imenovana u ljeto 2017. godine, a 24. jula 2019. godine podnijela je ostavku na tu funkciju.

Kako saznaje Standard specijalni policijski tim je tokom provjere dokumentacije poslovanja te firme došao do podataka da je, u mandatu Klikovac, kroz razne poslove pronevjereno preko 100.000 eura.

Istražitelji su tom prilikom izuzeli dokumentaciju o poslovanju Puteva, tačnije o nabavkama koje su vršene u poslednjih godinu, dvije dok je ona bila na čelu firme. Vještačenjem dokumentacije došlo se do dokaza da je Klikovac zloupotrijebila službeni položaj.Klikovac je kao vršilac dužnosti u “Putevima” postavljena još 2013. godine, a nakon što je u februaru te godine bio uveden stečaj u toj firmi zbog duga od 3.734.547 eura.Ona je godinama u v. d. stanju rukovodila “Putevima” kada je napravljen i plan reorganizacije, kojim je bilo predviđeno da sva dugovanja gradska firma isplati do kraja 2018. godine.

Tri godine kasnije, 27. jula 2016. godine, članovi Odbora za izbor i imenovanje Skupštine glavnog grada su imenovali inženjerku građevine za izvršnog direktora preduzeća “Putevi”. Sa te funkcije je otišla 24. jula 2019. godine kada je podnijela ostavku.Za vrijeme stečaja u “Putevima”, donijeta je odluka da Glavni grad u to preduzeće uloži 2,5 miliona eura, tako što će za poreze i doprinose platiti 1.917.000 eura, a 600.000 eura su tokom 2016. godine uložili za nabavku mehanizacije.

Uhapšena Klikovac će tokom dana biti privedena na saslušanje u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Klikovac: Tokom proteklih 16 godina Crna Gora u političkom, ekonomskom i društvenom smislu išla pravim putem

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

TIMONIJE ZA STANDARD: Osposobljavanje Ustavnog suda preduslov za formiranje nove Vlade, ponovno uspostavljenje ustavnog poretka najbrži način povratka u normalnost

Stotine ljudi zarobljeno na kruzeru zbog misterioznih mikroorganizama

Špadijer: Crna Gora se guši u tamjanu čiji dim prijeti da zamagli put ka EU

LUDNICA U NAJAVI: Lansiran novi HIT – Seksi i Lacku otkrili BEZ KOJE ZABAVE NE MOGU (VIDEO)