Izvor: RTCG

Uhapšenim službenicima Uprave prihoda i carina pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Dragoje Jović odredio je pritvor do 30 dana službenicima Uprave prihoda i carina Mihailu Saveljiću, Radivoju Vujačiću i Nebojši Adamoviću, koji se sumnjiče da su kao pripadnici kriminalne organizacije izvršili i produženo krivično djelo primanje mita. Istu odluku sudija je donio i u odnosu na njihovog kolegu Željka Ivanovića, koji se takođe sumnjiči se da je pripadnik kriminalne organizacije.
Uhapšenim službenicima Uprave prihoda i carina pritvor do 30 dana

Viši sud

Ranije je saopšteno da je po nalogu državnog tužioca Specijalno policijsko odjeljenje uhapsilo načelnika Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja u Upravi prihoda i carina Željka Ivanovića, te članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta UPC Radivoja Vujačića, Mihaila Saveljića i Nebojšu Adamovića.

Tužilaštvo je prije nekoliko dana u okviru istrage krađe kamiona cigareta koje je trebalo da budu uništene u Nikšiću naredilo hapšenje predsjednika Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvira Adrovića, šefa Mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC Milutina Pejovića i vozača kamiona sa oduzetim cigaretama Dalibora Brnovića.

Sve to je urađeno zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Pejoviću i Brnoviću određen je ranije pritvor do 30 dana dok je Adrović u četvrtak pušten iz CB Podgorica, nakon tužilačkog zadržavanja do 72 sata.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Od 5.400 paketa spaljeno tek nešto više od 700?!

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Putevi istrage vode ka Radu Miloševiću

AFERA ,,PALJENJE CIGARETA“: ,,Propusti“ vrijedni više miliona eura

Da li Milošević švercuje cigarete, je li premijer Abazović sve znao ili su obojica naivne žrtve zavjere?

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Bar: Uhapšen stariji muškarac, osumnjičen za silovanje maloljetnice

Đukanović: Vojničko zanimanje jedno je od najčasnijih u Crnoj Gori, a uniforma sleduje najbolje i najspremnije

Abazović smijenio Kenteru

Vozilo sletjelo u Taru, poginula žena, tragaju za dvoje djece