Ukinut pritvor Milošu Đuričkoviću

Miloš Đuričković napustio je danas Istražni zatvor u Spužu gdje je proveo dvije i po godine nakon što je Viši sud uvažio predlog njegovog advokata Damira Lekića da mu se ukine pritvor.
Ukinut pritvor Milošu Đuričkoviću

Sumnja se i da je odavao službene informacije i na taj način opstruirao rad kolega

Đuričkoviću se sudi za optužbe Specijalnog tužilaštva da je sa Savom Lipovinom i Darkom Draškovićem organizovao kriminalnu organizaciju radi šverca droge.

Pored Đuričkovića, Lipovine I Draškovića na optužnici su Vesko Lipovina, Petar Živković, Veljko Pejović, Mirko Jovićević, Ivan Jovanović, Filip Petričević, Milo Ivanišević i Nikoleta Vukić.

Advokat Lekić je prilikom predlaganja ukidanja pritvora Đuričkoviću predočio krivičnom vijeću da je u slučaju njegovog branjenika prestao da postoji svaki osnov za pritvor.

On je podsjetio da je u slučaju Đuričkovića, što po domaćem a naročiti međunarodnom pravu koje je ratifikovala i Crna Gora, pritvor kao izuzetan institut potpuno izgubio svoju suštinsku ulogu.

Advokat Lekića je u izjavi za medije kazao da tužilac nije bio saglasan sa njegovim predlogom za ukidanje pritvora ali da je sudeće vijeće ipak našlo da je on osnovan.

Optužene u ovom predmetu SDT tereti da su obezbijedili prodavca narkotika, kao i kupca, a za posredovanje u novčanim transakcijama i primopredaji, kao garanciju da će sve proteći kako treba, ugovorili su procenat.

Analizom mjera tajnog nadzora, istražitelji su došli do podatka da je Savo Lipovina kao organizator veće količine droge naložio Vesku Lipovini da organizuje prihvat i skladištenje droge radi dalje prodaje.

Živković i Drašković imali su ulogu da pronalaze kupce i prodaju drogu, a Jovanović da veće količine narkotika sakriva do dalje prodaje,

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Lipovina: Za razliku od Crne Gore, Luksemburg se trudi da zadrži svoj najbolji kadar, ali i strani intelektualni kapital

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Živković: Glavni odbor DPS sjutra o podršci manjinskoj vladi

Đuričković: „Jelena oli mi reć što ti rekoše ova gospoda za auto?“

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DEZINFORMACIJE: Fantomski portal širi lažne informacije

(UŽIVO) IZBORNI DAN: Istorijski izbori za predsjednika, odrediće budući kurs Crne Gore; CEMI: Do 13 sati glasalo 35.5 odsto birača; Građani prijavljuju da i tokom izbornog dana dobijaju neželjene pozive iz štabova kandidata

Nakon 12 sati, završen maratonski razgovor Vučića i Kurtija u Ohridu

LIKVIDACIJA RANKA ESKOBARA: Studentkinji Azri određen pritvor; Evo i šta je rekla pred sudom u BiH