UP o optužbama iz teksta portala Libertas Pressa: Mi smo pouzdan partner u međunarodnoj policijskoj saradnji

Povodom teksta portala Libertas Press Uprava policije ukazuje da će policijsko-tuzilačke aktivnosti tim povodom dovesti do ishoda o kojem će javnost, po njihovom okončanju, biti detaljno obavještena, saopšteno je večeras portalu Standard iz UP.
UP o optužbama iz teksta portala Libertas Pressa: Mi smo pouzdan partner u međunarodnoj policijskoj saradnji

Uprava policije

Povod ovog odgovora je objava portala Libertas press koji je naveo da je EUROPOL dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu dokument u kom je naveo imena službenika policije Petra Lazovića (32) i Ljuba Milovića (32) da su navodno članovi kriminalnog klana Kavač i da su koristili aplikaciju SKY pod kodnim imenima “Junior” i “Zli poručnik”.

“Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina“, navodno piše u dokumentu Europola.

U tom dokumentu se navodi i da je, navodno, “Ljubo Milović u to vrijeme morao biti u jakim privatnim i poslovnim vezama sa direktorom crnogorske policije Zoranom Brđaninom i pomoćnikom direktora za sektor kriminalističke policije Dejanom Kneževićem”.

“Obavještajne službe, takođe, navodno ukazuju da su Petar Lazović i posebno Ljubo Milović, možda u bliskoj vezi sa sadašnjim direktorom policije Zoranom Brđaninom i sadašnjim šefom kriminalističke policije Dejanom Kneževićem. Nema dokaza da su Brđanin i Knežević bili umiješani u bilo kakve kriminalne aktivnosti. Obavještajni podaci ukazuju da je Radoje Zvicer imao ogroman uticaj na aktivnosti crnogorske policije, preko Petra Lazovića i njegovog oca Zorana Lazovića. Zvicer je koordinirao policiju preko Lazovića kada je riječ o hapšenju osumnjičenih koji su učestvovali u planiranom ubistvu Slobodana Kašćelana“, piše navodno u dokumentu Europola.

Iz uprave policije ističu da je njeno rukovodstvo pouzdan partner u međunarodnoj policijskoj saradnji, što povrđuju uspješne akcije koje apostrofiraju i relevantni izvještaji, ali i brojni drugi oblici svakodnevne komunikacije i saradnje.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

OTVORENO PISMO POPOVIĆA AMBASADORIMA KVINTE: Hoće li Crna Gora postati privjesak „rusko-srpskog sveta“ ili dio zapadnog demokratskog svijeta

Krapović Abazoviću: Ala ste ga opravili, svaka vam čast

Da li će Danijela Đurović biti smijenjena u petak?; Većina partija i dalje vaga kako će glasati

OLAF upozoravao Crnu Goru na krijumčarenje duvana