UP U ODGOVORU STANDARDU: Policija podatke o dolasku Porfirija progasila tajnim

Uprava policije proglasila je tajnim podatke vezene za dolazak Porfirija helikopterom MUP RS kojim je sletio u kamp crnogorske policije pravdajući se da je to uobičajena, zakonita i profesionalna, procedura svih službi bezbjednosti prilikom obezbjeđivanja dolaska stranih štićenih ličlnosti
UP U ODGOVORU STANDARDU: Policija podatke o dolasku Porfirija progasila tajnim

Uprava policije

Portal Standard je pokušao da od policije dobije podatak ko je iz vrha UP odobrio da helikopter MUP-a Srbije, sa delegacijom SPC sleti na poligon Kampa Zlatice, da li je policija imala bezbjednosna obavještenja da je život Porfirija ugrožen i da je stoga bilo neophodno da se njegov dolazak drži u tajnosti. Takođe smo tražili odgovore na pitanja ko je iz policije odborio da strana delegacija mimio granične procedure uđe u zemlju i zašto je podatak od dolasku helikoptera sakriven od nadležnih organa koji su zadužani za izdavanje dozvole za let i slijetanje na našu teritoriju.

Iz policije su saopštili da prilikom zvaničnog dolaska u Crnu Goru delegacije sa stranom štićenom ličnošću, policija je postupala zakonito, u skladu sa pozitivnim propisima, a što se odnosi i na dio granične kontrole.

“Policija je prvenstveno vršila zakonom propisane policijske poslove obezbjeđivanja određenih ličnosti, vezanih javnih okupljanja građana, uključujući i održavanje javnog reda i mira. Prilikom vršenja ovih poslova primjenjivane su preventivno – operativne, tehničke i fizičke mjere i radnje policije čije planiranje, koordiniranje i izvršavanje podrazumjeva i određeni stepen zaštite podataka. Ovo je uobičajena, zakonita i profesionalna, procedura svih službi bezbjednosti prilikom izvršavanja sličnih zadataka”, kazali su iz policije.

Slična pitanja vrhu Uprave policije tražili su i iz Savjeta za građansku kontrolu policije koji su naveli da policija mora jasno citirati propise koji su omogućili da letilica MUP RS sleti u kamp crnogorske policije.

Sasvim je jasno da policija nije mogla izdati dozvolu za slijetenje strane ljetjelice, niti to ulazi u njihova ovlašćenja i ako su ustupili Kamp Zalticu kao mjesto gdje je novodno zvanična, ali tajana delegacijia SPC sletjela.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Olenik: Crnogorsko tužilaštvo ispituje osam slučajeva zlostavljanja djece

DRŽAVNI SKANDAL: Ko je kršio zakon: Sve tajne ,,leta X“

Belada: Crna Gora je za SPC virtuelna država i eksperiment psihološkog rata

Papović: SPC od Crne Gore traži status kakav nema ni u Srbiji

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zeković: Bilo propusta policije na Cetinju, Adžić i Brđanin odmah da podnesu ostavke

Masovna ubistva u Crnoj Gori: Kad ljudi zanijeme pred težinom zločina

Brđanin o tragediji na Cetinju: Pucao na majku i dvoje djece, pa potom ubio još sedam osoba

VUČINIĆ ZA STANDARD: Da bi se udružile crnogorske snage potreban civilizovan aranžman i poštena ponuda, u suprotonom, prisustvovaćemo ekstravagantnoj sahrani Crne Gore