Ustavni sud odbio žalbu, Vesna Medenica ostaje u pritvoru

Ustavni sud Crne Gore odbio je žalbu odbrane na pritvor koji je određen bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, potvrdio je za Portal Standard njen advokat Zdravko Begović..
Ustavni sud odbio žalbu, Vesna Medenica ostaje u pritvoru

Foto: Filip Filipović

Podsjećamo, bivša predsjedinca Vrhovnog suda Vesna Medenica je u pritvoru od aprila zbog sumnje da je član kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica. Ona je 17. aprila u kasnim večernjim satima privedena u podgoričku zgradu policije sa aerodroma u Podgorici odakle je pokušala da otputuje za Beograd gdje se tada nalazio njen sin Miloš, navodno, na liječenju.

Poslije višečasovnog davanja izjave u svojstvu građanina, Medenici je u zoru dodijeljen status osumnjičene nakon čega je uhapšena.Istog dana uhapšeni su policajac Milorad Medenica, službenica Uprave carina i prihoda Ivana Kovačević, bivši fudbaler Luka Bakoč i Vasilije Petrović, sin vlasnika kompanije Cijevna komerc.

Osim njih, na listi osumnjičenih za pripadništvo u kriminalnoj organizaciji Miloša Medenice su i Marko Vučinić, Nikola Raičević, Marko Popović, Bojan Popović, Darko Lalović, Petar Milutinović i Radomir Raičević, kao i DOO Kopad kompani iz Nikšića.

U naredbi za sprovođenje istrage bivša predsjednica Vrhovnog suda sumnjičila se za nezakonit uticaj u predmetima kompanija Fab lajv i Cijevna komerc protiv firmi Gugi komerc i Omorika. Vesna Medenica je, kako piše u dokumentu u koji je Pobjeda imala uvid, imala zadatak da se informiše sa stanjem u spisima predmeta u Vrhovnom sudu Crne Gore za koje je bio zainteresovan njen sin i da mu javlja podatke od interesa za kriminalnu organizaciju. Ona se sumnjiči da je, kao predsjednica Vrhovnog suda, pristala da za 590.600 eura sinu Milošu i dvojici njegovih prijatelja utiče da se u postupcima revizije donesu odluke u korist kompanija Fab lajv i Cijevna komerc, piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Specijalno državno tužilaštvo je krajem septembra proširilo je istragu i na sutkinju Privrednog suda Milicu Vlahović-Milosavljević.Naime, Medenica je tražila od Vlahović-Milosavljević da, kao sudija Privrednog suda, donese odluku u jednom predmetu u korist njenog kuma Rada Arsića.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Presuda u korist ,,Omorike“ može dovesti u sumnju nezakonit uticaj Vesne Medenice na sudije

Vesnu Medenicu sumnjiče da je za 590.000 eura uticala na ishod pojedinih sudskih odluka

Miloš Medenica negirao šverc cigareta, droge i uticaj na donošenje sudskih odluka

Uskoro optužnica protiv Vesne Medenice

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Joanikiju suđenje u slučaju pedofilije 25. oktobra; Olenik: Saslušati Stamatovića koji posjeduje snimke orgijanja sa djecom

Likvidacija bez mučenja kao utjeha

RUDNIK UGLJA PLJEVLJA: Ako nastave „posao vijeka“, povećaće EPS-u cijenu uglja

SAD: Konkretni rezultati ANB-a, osigurati da Crna Gora nastavi da se opire ruskom uticaju