Adžić: Duvanska mafija više ne kontroliše institucije u CG, Milošević: U 40 dana smo zaplijenili oko 150.000 paketa cigareta

U nastavku akcije ''Tranzit''spriječeno je krijumčarenja 1.568 paketa cigareta u vrijednosti od oko 1,2 miliona eura, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.
Adžić: Duvanska mafija više ne kontroliše institucije u CG, Milošević: U 40 dana smo zaplijenili oko 150.000 paketa cigareta

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da se u posljednjih mjesec dana pokazalo da su pokazali namjeru da se stane na kraj negativnostima koje su narušavale imidž Crne Gore i narušavale državni budžet.

”Imali smo zapažene rezultate, zaplijenili smo ogromnu količinu cigara i pokazali da duvanska mafija više ne kongroliše insitucije u Crnoj Gori i da nema slobodnu prohodnost i da ćemo im stati na kraj”, naglasio je Adžić, navodeći da je ovo istorijski rezultat.

On je poručio da neće više biti privilegovanih.

”Crna Gora možda ima manjinsku vladu, ali ona predstavlja većinsku volju građana koji žele pravdu i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, istakao je Adžić, čestitajući svima koji su doprinijeli uspješnosti ovih akcija.

Šverc cigara, kako je rekao, nije bio državni posao već je, kako kaže, duvanska mafija bila izuzetno srasla sa ljudima koji su predstavljali državne institucije.

”Osim borbe protiv kriminala mi smo morali da se boriumo i protiv onih ljudi iz institucija koji su srasli sa kriminalom, a da institucije ostanu funkcionalne”, naveo je Adžić.

Pohvalno je, ističe on, da su dosadašnji rezultat prepoznali međunarodni partneri, a međunarodne institucije pokazale puno povjerenje.

”To je možda i ključno u ovom trenutku, da iza nas stoje međunarodni partneri i daju podršku”, naveo je Adžić.

Očekuje da će u narednom periodu imati još sličnih akcija.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević rekao je da je u 40 dana ove Vlade zaplijenjeno blizu 150.000 paketa cigareta.

”Otkad postoji moderna Crna Gora i institucije nikada tolika količina cigareta nije zaplijenjena. Prije nekoliko dana smo sproveli akciju Tranzit koja je imala dva smjena. Prvi je bio oduzimanje osam kontejnera, a drugi diio akcije je da smo u okviru  tog oduzimanja spriječili dodatno krijumčarenje 1.568 paketa cigareta. Mi koristimo terminologiju dupli kontejneri gdje je firma, koja je vlasnik cigareta, pokušala da obmane držacu Crnu Goru i gdje su posebnim pakovanjem prijavili da je jedna količina paketa u pitanju, a u praksi se ispostavilo da su dupli paketi”, naveo je Milošević.

Podsjećamo, u posljednjoj akciji Uprave prihoda i carina, u saradnji sa MUP-om Crne Gore i Upravom policije, u Luci Bar je oduzeto osam kontejnera, od okvirno 4.000 paketa cigareta, čija je vrijednost oko 3,5 miliona eura.

”Vlasnik cigareta je kompanija “Lenira International”, uvezana sa firmom “Playmaker”, saopšteno je ranije iz UPC.

Advokat kompanije ,,Lenira International“ Zoran Piperović tvrdi, u izjavi za Pobjedu, da za ovom akcijom nije bilo potrebe te da će u parnici za naknadu štete vlasnici cigareta dobiti novac za ono što im je oduzeto.

” Cigarete koje su zaplijenjene bile su smještene na carinskom terminalu u privatnom dijelu Luke Bar, u Port of Adriji i one nemaju nikakav kontakt sa Upravom prihoda i carina jer su izmještene legalno i spremljene da isplove brodom iz Luke Bar”, kazao je Piperović.

Nastavak akcije “Tranzit”: Spriječeno krijumčarenje 1.568 paketa cigareta

Pres konferenciju možete pratiti na našem portalu:

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Istraga krađe više od tone cigareta iz Luke Bar

MILIONSKA KRAĐA: Ukradeno 11.000 paketa cigareta, iznošeni u šleperu nekoliko dana

STANDARD SAZNAJE: Zbog krađe cigareta uhapšen carinik Dabanović i prevoznik Peročević

STANDARD SAZNAJE: Još jedno hapšenje zbog krađe cigareta u Luci Bar, Ždralić prenio određeni broj paketa

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Adžić: Duvanska mafija više ne kontroliše institucije u CG, Milošević: U 40 dana smo zaplijenili oko 150.000 paketa cigareta

Uhapšen Podgoričanin: Sumnja se da je Danilović u ”pick-up” vozilu krijumčario 17 stranih državljana

SAVJET RTCG: Raskinut ugovor sa revizorskom kućom jer je dala negativno mišljenje

Ultra Crna Gora: Jedan dan je bio dovoljan, skupili smo pare za kombi!