Izvor: Pobjeda

VDT: Dokazi nijesu doveli do osumnjičenog za ubistvo Šakovića

Prikupljeni dokazi nijesu doveli do identifikacije ubice koji je naočigled brojnih građana u petak veče u budvanskom lokalu „Korkovado“ likvidirao visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Milića Minju Šakovića iz Podgorice.
VDT: Dokazi nijesu doveli do osumnjičenog za ubistvo Šakovića

To je Pobjedi saopšteno iz Višeg državnog tužilaštva, koje je formiralo predmet zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu Šakovića u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

– Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je od strane tužilaštva, u saradnji sa Upravom policije, obavljen uviđaj lica mjesta, izuzeti su svi pronađeni tragovi i predmeti, takođe od strane tužilaštva naložena je obdukcija tijela, donijete su naredbe za vještačenje svih predmeta izuzetih sa lica mjesta, obavljeno je više pretresa, te saslušano više lica u svojstvu svjedoka, čija saslušanja se i danas nastavljaju, a sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela i identifikacije izvršilaca istog, s obzirom na to da do sada prikupljeni dokazi nijesu doveli do identifikacije izvršilaca ovog krivičnog djela – navodi se u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka i portparolka Lepa Medenica. 

Kako je Pobjeda objavila, pronađeno je mnoštvo tragova, koji su poslati na vještačenje. Ubica je ostavio kačket i košulju koju je nosio u vrijeme izvršenja krivičnog djela, ali se inspektori pribojavaju da će DNK sa odjeće biti neupotrebljiv, jer ga najvjerovatnije nema u crnogorskoj bazi podataka. Utvrđeno je da je u organizaciji likvidacije učestvovala višečlana ekipa, a najzahtjevniji zadatak povjeren je, kako istražitelji tvrde, profesionalcu ,,sa strane“.

Šaković je sjedio sa bezbjednosno interesantnim osobama koje se u policijskim evidencijama tretiraju kao članovi budvanske kriminalne grupe. Izvori navode da je bio sa Ognjenom Kažanegrom i Vjekoslavom Lambulićem u trenutku kada je ubica prošao pored njihovog stola i ispalio osam hitaca, fokusiran samo na žrtvu.

Šaković je sa bratom Markom osuđen zbog ubistva Podgoričanina Miroja Baošića, koji je likvidiran 2005. godine u sačekuši ispred kuće.

Njegovo ime pominjano je u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali srpski istražitelji ga nijesu zvanično teretili za taj zločin.

Šaković je dva puta izbjegao likvidaciju. Prvi put 8. septembra 2017. godine, kada je u podgoričkom lokalu ,,Auto-Zeta“ teško ranjen, a stradao je Ivan Nedović, koji je bio slučajna žrtva.

U martu prošle godine crnogorski istražitelji spasili su mu život kada su uhapsili grupu koja ga je pratila i planirala da ga ubije.

Šaković je često boravio u Budvi, gdje je iznajmio restoran ,,Old Fisherman’s Pub“, gdje je u oktobru 2015. godine ubijen Goran Đuričković.

Minja Šaković je u policijskom dosijeu poznat i po nedozvoljenom držanju oružja, nasilničkom ponašanju i iznudi.

Šaković je bio osuđen na godinu zatvora, jer je sa prijateljem Darkom Lakovićem 2010. pokušao da nelegalno pribavi korist iz magacina firme Ljupčeta Videvskog, odnosno da oduzmu piće vrijednosti oko 12.000 eura. Na teret im je stavljeno krivično djelo iznuda. Samo godinu dana kasnije, osuđen je na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj.

Istražitelji su više mjeseci provjeravali porijeklo imovine Šakovića i na kraju obustavili finansijsku istragu protiv njega.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

KO JE BIO MINJA ŠAKOVIĆ: Kao maloljetnik Baošića likvidirao na kućnom pragu, posljednjih godina bio jedan od vođa škaljarskog klana

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

SDT: MANS pokušao svojim tendencioznim ‘izvještajima’ i proizvoljnim zaključivanjima da diskredituje naš rad

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kad imaš muža MILIJARDERA od 91 godinu, onda tvoj život izgleda OVAKO! (FOTO)

Zbog pašenoga Bata Carevića Budva bez načelnika policije godinu dana: Terzića za šefa predložio ministar Adžić

Drecun za Standard: Zima će biti oštra, nekome kao žilet, nekome kao nož, a malom broju srećnih dobitnika, kao lopta

PO NALOGU SDT: U Baru privedena trojica Škaljaraca, policija upotrebila oružje