Viši sud u Podgorici: Suđenje članovima “kavačkog klana” odloženo jer Belivuka neće niko da brani

Suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Višem sudu u Podgorici odloženo je jer Belivuk nije imao branioca. Trojica njegovih advokata otkazali su punomoćje, a advokat Slađana Kavarić informisala je sud da se te dužnosti neće prihvatiti iz profesionalnih razloga.
Viši sud u Podgorici: Suđenje članovima “kavačkog klana” odloženo jer Belivuka neće niko da brani

Veljko Belivuk

Tokom kontrole otptužnice povodom ubistva Milete Radulovića, zvanog Kapetan, u Višem sudu u Podgorici obezbijeđeno je prisustvo okrivljenih državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića putem video linka. To je omugućeno zato što su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Miljković tražili da prisustvuju kontroli otpužnice u Podgorici. Nakon što je sudija beogradskog suda potvrdio identittet Belivuka, Miljkovića i Jankovića pred crnogorskim pravosudnim organima  oglasio je i optuženi Belivuk.

Sudija Boris Savić je ukazao Belivuku da su  tri advokata odbila da ga zastupaju, a zatim i advokatica koju mu je sud odredio po službenoj dužnosti.

-Ja sam ovaj tren saznao da nemam advokata. Molim da se ovo odloži-kazao je Belivuk.

Sudija Savić je podsjetio da je Belivuk dostavio dva puta  obraćanje sudu da želi da prisustvuje u ovom postupku i naveo:” Poslali ste mi i pismo u kojem pišete o “moru, mjesecu i ostalo”.

“Vi imate pravo da odredite branioca, a svakako i sud po službenoj dužnosti. Ako u međuvremenu imenujete branioca mi naše rješenje o određivanju branioca po službenoj dužnosti možemo staviti van snage”, rekao je Savić.

Belivuk je kazao da je tek saznao za ovu odluku branioca.

“Prepuštam sudu da odredi branioca”, naveo je Belivuk.

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uvjerenje pripadnika “kavačkog klana” da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Belivuku, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu, putem zamolnice ranije ove godine uručena je optužnica, ali on nije dao saglasnost da se kontrola i predstavljanje dokaza obave bez njegovog prisustva. Isto tako je postupio i Marko Miljković.

U sudnici su danas bili i okrivljeni Slobodan Kašćelan, Petar Đurović i Vladimir Vučković.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojsa Jankovića i Ratka Živkovića koji su, prema dokaznom materijalu, prije dvije godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima “kavačke grupe”, koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili.

Miloš Radonjić i Petar Ðurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

OPTUŽNICA: Radonjić i Đurović po nalogu šefova mučili i ugušili Kapetana

Podignuta optužnica protiv Jovana Vukotića i još dvije osobe

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U napuštenom vagonu na Željezničkoj stanici u Podgorici pronađeno tijelo muškarca

Sudski savjet mijenjao pravila i ”frizirao” ocjene da bi izabrao Seku Piletić

U toku pretresi objekata Ljuba Milovića, pronađeno oružje, municija…

Abazović: Istorijska akcija hapšenja, vrijednost kokaina preko 100 miliona eura; Šuković: Među uhapšenima ima visoko pozicioniranih službenika UP