Zbog pašenoga Bata Carevića Budva bez načelnika policije godinu dana: Terzića za šefa predložio ministar Adžić

Nakon surove likvidacije Podgoričanina Milića Minje Šakovića u bašti lokala ''Korkovado'' ispred zidina Starog grada u Budvi, na vidjelo su izašle i manjkavosti političkih kompromisa u vođenju kadrovske politike u Upravi policije u minulom periodu.
Zbog pašenoga Bata Carevića Budva bez načelnika policije godinu dana: Terzića za šefa predložio ministar Adžić

Nikola Terzić

Već godinu dana Centar bezbjednosti Budva nema načelnika, a razlog je zahtjev predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića da šef policije bude njegov pašenog Zoran Bubanja.

Za menadžment Uprave policije to nije bilo prihvatljivo rješenje u formalnom smislu, pa je mjesto ostalo upražnjeno sve do sada.

Ipak, prema riječima informisanih sagovornika,  Bubanja sve vrijeme rukovodi budvanskom policijom sa mjesta komandira Stanice policije.

Hronologija problematične kadrovske politike u Budvi seže od proljeća prošle godine, kada je za načelnika Centra bezbjendosti imenovan Danilo Šaranović, koji je poslije samo 20-tak dana napustio tu poziciju jer je bez njegove saglasnosti za njegovog pomoćnika i komandira Stanice policije imenovan upravo Bubanja.

U susret predstojećoj turističkoj sezoni, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić odlučio je da mjesto šefa budvanske policije ne smije biti upražnjeno i da je njegov predlog za tu poziciju njegov aktuelni savjetnik za bezbjednost Nikola Terzić.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, konačnu odluku donijeće direktor Uprave policije Zoran Brđanin. Nezvanično, takva odluka još nije formalizovana.

Terzić je službenik Uprave policije od 2004. godine, a prvo radno mjesto mu je bilo – policajac u Centru bezbjednosti Podgorica. Od 2009. do 2018. godine radio je u sektoru za kriminalističke policije, gdje se bavio istragama protiv privrednog i organizovanog kriminala. Zatim je oko godinu dana bio komandir jedinice u Sektoru granične policije, odakle je unaprijeđen za savjetnika za bezbjednost u kabinetu prethodnog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, gdje je ostao i u mandatu Filipa Adžića.

U Terzićevoj policijskoj karijeri, zabilježen je i jedan nepopularan događan – sudski postupak, koji je protiv njega vođen zbog nestanka dokumentacije nakon pretresa kuće Podgoričanina Veselina Mujovića. Taj postupak je poslije nekoliko godina okončan oslobađajućom presudom, a Unutrašnja kontrola MUP-a takođe je utvrdila da nema elemenata disciplinske odgovornosti.

Aktuelna složena bezbjednosna situacija, rasvjetljavanje mafijaškog ubistva, priliv velikog broja turista i velika koncentracija bezbjednosno interesantnih osoba, biće veliki izazov za budućeg načelnika policije. Ukoliko to bude Terzić, dodatni izazov za njega biće da li će uspjeti da očisti starješinski kadar u tom CB-u od sadašnjih satrješinskih kadrova i inspektora, umreženih sa lokalnom vlašću, ali i kriminalnim strukturama u tom gradu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

3 komentara


Kole Boškov

Neka Terzić utvrdi pravo imovinsko – milionsko stanje kolega iz CB Budva!

Odgovori
Tito

Dobri i casni momak. Mislim da je odzvonilo budvanskom klanu iza kojeg stoje poslanici Demokrata i DFa.

Odgovori
Jakov

Pravi potez Ministre. Poznavajuci uvazenog Terzica mnogima u CB Budva ce biti tijesno!!!

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

KADROVSKE PROMJENE: Uskoro smjena u CB Budva – Terzić umjesto Bubanje?

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

PAŠENOG BATA CAREVIĆA: Zoran Bubanja v.d. načelnika CB Budva

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Doktorica Đuranović prijavila prijetnje pištoljem u IJZ

POLICIJA OBEZBJEĐUJE 22 LIČNOSTI: Kovač odbio zaštitu, Bečiću i bivšim ministrima ukinuta, u toku procedura oko Zdravka Krivokapića

FOTO: Vučićeva supruga “ukrala šou” na inauguraciji predsjednika Srbije

Ovo je radna verzija Temeljnog ugovora koji su uskladile Vlada i SPC