Izvor: tvcg

Zeković: Da je htio, Lazović bi pobjegao na početku medijskog suđenja

Službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću produžen je pritvor za dva mjeseca zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda. Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.
Zeković: Da je htio, Lazović bi pobjegao na početku medijskog suđenja

Petar Lazović, saslušanje u SDT
FOTO: Standard

Braniteljka Lazovića, advokatica Maja Zeković, najavila je žalbu na ovu odluku Višeg suda.

– Opasnost od bjekstva ne postoji, budući da se Lazović bez prekida nalazio u Podgorici i sam uredno se javio se na prvi poziv nadležnih organa. Osim toga, i prije samog pokretanja krivičnog postupka, medijsko suđenje Lazoviću trajalo je puna tri mjeseca, za koje vrijeme da je planirao da bježi – imao je sasvim dovoljno vremena da to učini. Međutim u njegovom je interesu, prvenstveno da se u ovom postupku utvrdi istina, tako da on niti je ikad planirao bjekstvo niti takva opasnost postoji u budućnosti – pojasnila je advokatica Zeković.

Ona je navela da u slučaju Lazovića nema ni opasnosti od uticaja na svjedoke jer naredbom o sprovođenju istrage protiv njega nije predložen nijedan svjedok.

– Osim toga, većina okrivljenih se svakako nalazi u bjekstvu, što opet samo po sebi predstavlja eliminatornu okolnost da eventualno može uticati na njih, pri čemu je čimjenica da većinu okrivljenih i ne poznaje – kazala je ona.

Advokatica Zeković je istakla da se nada da će žalbeno vijeće prilikom odlučivanja cijeniti i pravilno vrednovati okolnost da za mjesec. koliko se Lazović nalazi u pritvoru, SDT nije preduzelo niti jednu radnju, niti je odbrani dozvolio kopiranje spisa, a radi se o hitnom postupku s obzirom na to da je u pitanju pritvorski predmet.

Lazović je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik kavačke kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih djela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

Dan nakon što je uhapšen Lazović, lisice na ruke stavljene su i Radovanu Pantoviću u predmetu formiranom po materijalu sa aplikacije Skaj. Za razliku od Lazovića, Pantović se pred SDT-om branio ćutanjem.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STAV: Glineni golub

Umjesto odgovora na upozorenja Novović naredio hapšenje Lazovića

PRIJAVA PROTIV OSAM OSOBA: LAZOVIĆA TERETE DA JE STVORIO KRIMINALNU ORGANIZACIJU, ČIJI SU ČLANOVI OSOBE KOJE JE HAPSIO

LAZOVIĆ UPOZORIO NADLEŽNE MJESEC PRIJE HAPŠENJA: Medijske špekulacije i selektivno objavljeni tajni podaci imaju za cilj moje uklanjanje iz sektora bezbjednosti, a moguće i sa lica zemlje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Predsjedništvo Demokrata: Već danas mogu početi pregovori o formiranju nove Vlade

Milačić: URA i SNP da pomognu da se formira 44. Vlada

Vukadinović: Demokrate moraju prihvatiti da su Vladu oborili sa DPS-om

Bogdanović: Korak po korak, anuliraćemo sve nuspojave iz protekle dvije godine