Zvicer neće biti “na udaru” tužilaštva Srbije

Radoje Zvicer, vođa 'kavačkog klana' obezbijedio je pet miliona eura za svrgavanje političke vlasti u Srbiji, 'i da se dovede neko ko bi radio u interesu klana'. To je kazao Srđan Lalić - svjedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka i njegove organizovane grupe pred sudskim vijeću na poslednjem pretresu. Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) analizira Lalićev iskaz, međutim Politika prenosi da se Zvicer neće naći na udaru TOK-a s obzirom na to da on nije državljanin Srbije.
Zvicer neće biti “na udaru” tužilaštva Srbije

Radoje Zvicer

U tu svrhu, ispričao je Lalić na poslednjem glavnom pretresu, bila su sprovođena neka djela, poput pisanja transparenata i objava na društvenim mrežama, piše Politika.

TOK je, radeći na predmetu protiv članova Belivukove grupe, došlo do velikog broja podataka i dokaza koji ukazuju na povezanost lica van Srbije sa ovom organizovanom kriminalnom grupom.

Ono što predstavlja problem jeste to što postoji veliki broj krivičnih djela koja su izvršena u inostranstvu, a TOK nema mogućnosti da ih sve istražuje.

Po zakonu, ovo tužilaštvo može da istražuje samo krivična djela koja su državljani Srbije počinili u inostranstvu, ali ne i ona koja su izvršili strani državljani u svojoj ili trećim državama.

Lalić je priznao izvršenje krivičnih djela i govorio o nekima koji do sada nisu bili predmet istrage, u zamjenu za kaznu zatvora od 18 godina.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Krivični zakonik ne poznaje nedozvoljenu trgovinu oružjem

EKSKLUZIVNO IZ POLICIJE ZA STANDARD: Rat “škaljaraca” i “kavčana” odnio 50 života, vrbuju pomorce, a u zatvoru regrutuju nove članove

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Od ljeta tri kompanije će letjeti na liniji Izrael-Crna Gora

Abazovićeva bitka za Maju Jovanović

Radojičić: Transparentnost suda treba da bude na najvišem nivou, kako bi povratio povjerenje javnosti

Ovo su najstariji gradovi u Evropi: Jedan neprekidno naseljen najmanje 6.000 godina