Antikabare “Džentlmen” na Ljetnjoj sceni Starog Bara 7. jula

Nakon Podgorice, poetsko-muzički performans antikabare 'Džentlmen', čiji koproducenti su Kulturno-informativni centar 'Budo Tomović' i Kulturni centar Bar, biće premijerno izveden i na Ljetnjoj sceni Starog Bara u četvrtak, 7. jula, sa početkom u 21 čas.
Antikabare “Džentlmen” na Ljetnjoj sceni Starog Bara 7. jula

Riječ je o posebnoj i rijetko viđenoj formi koja je naišla na veoma pozitivne reakcije podgoričke publike koja je sa velikom pažnjom pratila performans do samog kraja. Sjajan spoj muzike, recitacije i poezije upotpunjen zvucima klavira dominantno ostavlja utisak autentične i nesvakidašnje scenske forme i pozorišnog izraza koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, navodi se u saopštenju KIC-a.

Režiju i poeziju potpisuje pisac i dramaturg Obrad Nenezić, uloga je povjerena glumcu Jovanu Daboviću, a kompozitor i izvođač je Slobodanka Bobana Dabović Đurić. Kostime je radila Vera Šoškić, a scenografiju Darko Musić.

“Džentlmen” se obraća jednoj, imaginarnoj ženi, koja je njegov “Crno-bijeli svijet”, “Neizdrž”, “Gospod, ali ne i Bog”… Njegov “Centar svijeta”, ali ne samo kao žena, već personifikacija života, sa svim njegovim vrlinama i manama, izazovima i nedaćama, radostima i ljepotama….

Odnosno, “Džentlmen” će nam interpretirati i ispjevati čitavu “Istoriju njihove bolesti” u kojoj je ljubav uzrok i posljedica za sve motive od kojih se živi i od kojih se, napokon, i umire, kaže pisac i dramaturg Obrad Nenezić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ovo su potpisnici pisma svjetskim moćnicima: Dižemo glas za BiH!

Duhovita drama o izgubljenim identitetima u Dodestu

Čitanka ljudskosti i zbirka emocija Svetlane Mandić na sceni Nikšićkog pozorišta

SEFEROVIĆ ZA STANDARD: Kritika društva i vapaj mlade generacije na koju niko ne obraća pažnju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Na koljenima i 43. Vlada

KO I ZAŠTO “LOMI PREKO KOLJENA”: Temeljni ugovor u minut do 12, bez širih konsultacija i rezultat dogovora uskog kruga odabranih

Abazović: Vlada se može srušiti, ali se s njom ruše i evropski snovi Crne Gore

Šćekić će podržati Temeljni ugovor, Vlaović čeka stav stručnog tima