“BOING-BOING” PREMIJERNO U NIKŠIĆKOM POZORIŠTU: Podsjećanje na neke male istine, zaboravljene, a jednako bitne

Dok čovječanstvo u ovom trenutku možda ide ka svojoj propasti, zaboravljajući koliko je sve prolazno i promjenljivo, posle svega što smo prošli u posljednje vrijeme, čovjeka je potrebno podsjetiti da se smije, da se igra i raduje. Da se vrati sebi. Ako nisam isuviše pretenciozan, nadam se da će ova predstava publiku podsjetiti na to da život, kakav-takav, ima smisla, napisao je reditelj Rastislav Ćopić.
“BOING-BOING” PREMIJERNO U NIKŠIĆKOM POZORIŠTU: Podsjećanje na neke male istine, zaboravljene, a jednako bitne

Komedija “Boing – boing”, rađena u produkciji Nikšićkog pozorišta, biće premijerno izvedena na matičnoj sceni, večeras a u 20 časova, dok je repriza zakazana za naredni dan u istom terminu.

Predstavu je po tekstu francuskog komediografa Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić, adaptaciju i dramaturgiju uradila je Isidora Milosavljević, scenografija je djelo Vesne Sušić, a kostimi Ivane Ristić.

U predstavi igraju: Stevan Vuković, Jovan Krivokapić, Gordana Mićunović, Maja Stojanović, Žana Gardašević-Bulatović i Nikola Vasiljević.

Riječ je o klasičnom francuskom vodvilju koji je imao oko 200 premijera, a rađeni su i scenariji za četiri igrana filma. Radi se o jednom od najizvođenijih francuskih komada svih vremena, a prve postavke Kamoletijevog komada, u Londonu i Parizu, igrane su 20 godina.

“Neko će sa pravom reći da pozorište treba da postavlja velika pitanja, otvara važne teme i komunicira sa sadašnjošću. Cilj je uvijek otkrivanje neke istine. Međutim, nije uvijek potrebno da pitanja koja otvaramo budu filozofska ili od kosmičkog značaja; nekad je sasvim dovoljno podsjetiti na neke male istine, zaboravljene, a jednako bitne. Čovjek ide u pozorište jer mu je potrebna ta iluzija, mogućnost boljeg svijeta. Život je već sam po sebi dovoljno težak i komplikovan. Dok čovječanstvo u ovom trenutku možda ide ka svojoj propasti, zaboravljajući koliko je sve prolazno i promjenljivo, posle svega što smo prošli u posljednje vrijeme, čovjeka je potrebno podsjetiti da se smije, da se igra i raduje. Da se vrati sebi. Ako nisam isuviše pretenciozan, nadam se da će ova predstava
publiku podsjetiti na to da život, kakav-takav, ima smisla”, napisao je reditelj Rastislav Ćopić.

Predstava je dio majskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2022.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Analiza CGO-a: Premijerski sati Vlade Zdravka Krivokapića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PETRIČEVIĆ: Zapljena cigareta bez pravnog osnova, izgledne tužbe vlasnika

PUNE RUKE “POSLA” ZA ODLAZEĆI MENADŽMENT CEDIS-a: Zapošljavaju za stalno partijske aktiviste i dijele stambene kredite

Sudija Stanković podnio ostavku

UBRZANI POSTUPAK: Zeta već od jula samostalna opština