CGO u Kusleovoj kući organizuje izložbu ‘On the move’

Centar za građansko obrazovanje (CGO) će, u saradnji sa partnerima iz regiona, u srijedu, 22. juna u 19h00 u Kuslevovoj kući u Podgorici, otvoriti izložbu fotografija Damira Šagolja, Gorana Boričića, Igora Čoke i Sandre Vitaljić pod nazivom „On the Move”.
CGO u Kusleovoj kući organizuje izložbu ‘On the move’

Dvadeset fotografija četiri odabrana autora predstavljaju refleksiju o temeljnim vrijednostima Evropske unije, koje su i univerzalno ljudske. Polazište je dijelom i Šumanova deklaracija, čija se 72. godišnjica upravo navršila, a šta je ostalo od ovih ideja i ideala, kako živjeti ako su oni nedovoljni, neka su od pitanja koja su inspirisala kreativnu četvorku.

U odgovoru kroz objektive čitamo da je gorući problem nedostatak slobode, posebno slobode kretanja, koja direktno rezultira nejednakošću ljudskih bića, a otkriva i tragično odsustvo empatije i
solidarnosti.

Grupna izložba autorske ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore realizuje se kroz program Evropske unije “Evropa za građane”, a u okviru projekta “Različiti putevi – zajedničke vrijednosti”. Ovaj projekat vodi CGO, u partnerstvu sa Inicijativom mladih za ljudska prava iz Zagreba (YIHR), Udruženjem za modernu historiju iz Sarajeva, organizacijom forumZFD iz Beograda i fondacijom Hajnrih Bel Berlin/Beograd (HBS).

Cilj projekta je da se kritički preispitaju dijeljene evropske vrijednosti, iz različitih pozicija naših istorija i sadašnjosti. Izložba će biti otvorena svakog dana (osim ponedjeljkom) od 22. do 6. jula, u periodu od 12h00 do 20h00.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Markoč: Mlade političke snage za izazove modernog društva

Na Cetinju u avgustu brojne manifestacije, Muzeje u prvoj polovini godine posjetilo oko 13 hiljada turista

CGO: Podrška EU za novih 20 projekata civilnog društva kroz M’BASE program

Ovo su potpisnici pisma svjetskim moćnicima: Dižemo glas za BiH!

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Beogradu uhapšen Nemanja Miljković: Osumnjičen za pljačku u Nikšiću, u kojoj je ubijen Ljubiša Mrdak

Abazović: Sankcionisati korišćenje državnih kompanija kao partijskih bastiona, strahujem od krize hrane i energenata

KADROVSKE PROMJENE: Uskoro smjena u CB Budva – Terzić umjesto Bubanje?

Medojević: Koji švercer ne bi opet Abazovića častio sa 21 milion eura, ljubi ga Ambasadorka