Čitanka ljudskosti i zbirka emocija Svetlane Mandić na sceni Nikšićkog pozorišta

''Kad tišina progovori'' je dio njenih reportaža o onima koji su ćutali, a toliko su toga imali i imaju da kažu. Ovo je knjiga o čovjeku!
Čitanka ljudskosti i zbirka emocija Svetlane Mandić na sceni Nikšićkog pozorišta

Zbirka reportaža “Kad tišina progovori”, novinarke Svetlane Mandić, biće predstavljena sjutra veče od 19 sati na sceni Nikšićkog pozorišta.

O knjizi će govoriti: Obrad Nenezić, dramski pisac i scenarista, Marijana Terić, dr književnosti i autorka. Odlomke iz knjige će čitati Željko Vuksanović, a moderatorka je Dijana Savović. U ime organizatora – Nikšićkog pozorišta i Opštine Nikšić, prisutne će pozdraviti direktor Nikšićkog pozorišta Radinko Krulanović.

Na 536 strana nalazi se samo dio reportaža, njih 175, koje je Mandić objavila u Nezavisnom dnevniku “Vijesti” od 2008. do kraja prošle godine. Rođena u gradu lipa i kestena, velikih ljudi, još većeg srca, Svetlana ističe da je najveća vrlina biti čovjek, a sebe smatra najbogatijom osobom na svijetu jer ima najdivniju porodicu. Voli da piše, piše zato što voli. Ovo je dio njenih reportaža o onima koji su ćutali, a toliko su toga imali i imaju da kažu. Ovo je knjiga o čovjeku!

“Ćutali su, a toliko su toga imali da kažu, poruče, da nas nauče i opomenu. Onda smo, oni i ja, odlučili da progovorimo. Ovo su njihove, moje, ovo su naše priče. Ovako izgleda kad tišina progovori”, poručila je autorka.

Obrad Nenezić ističe da Svetlana ne piše reportaže, već molitve, “čvrsti grumen života i stvaralaštva koje se joguni i ne da prašini prolaznosti”, dok Nina Vujačić naglašava autorkin “jedinstven pripovjedački dar i damar za ljudsku priču”. Svetlanine reportaže su, kako je zapisao Slavko Radulović, svjedočanstvo o čestitim ljudima, a knjiga bi se mogla nazvati “čitankom ljudskosti, ali i zbirkom emocija”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

KNEŽEVIĆ ZA STANDARD: Pero i politiku ne bih upario ni po koju cijenu, u sagovornicima vidim čovjeka, a ne osobu blisku ili stranu zbog vjerske ili političke suprotnosti

Novinarska sloboda i otvorena promocija vjerskih opredjeljenja

MAROŠ ZA STANDARD: “Zapis” je etnološko blago, najveće zadovoljstvo je doček kod dobrih domaćina u selima i na katunima

Novo mjesto ugodne kupovine na obali

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Andrijevica: Poginuo mladić, tri osobe povrijeđene

Spajić za godinu zaradio 22.800 eura, ima ušteđevine 197 hiljada

Krivokapić: Kriza u Crnoj Gori posljedica je izglasavanja nepovjerenja postojećoj Vladi

Ukrajinski stručnjak: Zračenje kod Černobilja je jako visoko, Rusi su duboko kopali