Crnogorski projekat “Po meni se ništa neće zvati” nagrađen na FEST Forward marketu

''Po meni se ništa neće zvati'' dobio je nagradu za razvoj projekta Slovenačkog filmskog centra, u iznosu od 3.000 evra, zbog, kako žiri navodi ''uspješne dekonstrukcije arhetipova alfa-mužjaka izvesne generacije i njegovog nasljeđa u malom društv''.
Crnogorski projekat “Po meni se ništa neće zvati” nagrađen na FEST Forward marketu

Crnogorski filmski projekat “Po meni se ništa neće zvati”, reditelja Đorđa Vojvodića, nagrađen je na ovogodišnjem FEST Forward marketu, koji će je realizovan od 28. februara do 1. marta u Beogradu. 

Ovaj projekat, prema scenariju Maje Todorović, ranije je podržan od strane Filmskog Centra Crne Gore, na konkursu za razvoj scenarija. Producent filma je Miljan Vučelić

“Po meni se ništa neće zvati” dobio je nagradu za razvoj projekta Slovenačkog filmskog centra, u iznosu od 3.000 evra, zbog, kako žiri navodi “uspješne dekonstrukcije arhetipova alfa-mužjaka izvesne generacije i njegovog nasljeđa u malom društvu”.

Pobjednike ovogodišnjeg izdanja marketa je, nakon tri dana trajanja programa, izabrao žiri u sastavu: producentkinja Ada Solomon (MicroFilm), producent Gijom d Seij (Arizona Film), producent Jorgos Courgijanis (Horsefly Productions), producent Aleš Pavlin (Perfo) i reditelj Ivan Bakrač (Quadrifolium Films).

Izabrani projekti takmičili su se za partnerske nagrade i za nagradu FEST Forward Best Pitch, koja podrazumijeva iznos od 5.000 evra, određenu za razvoj projekta predstavljenog u okviru programa FEST Forward.

Među nagradama koje su dodijeljene na ovogodišnjem FEST Forward marketu je i nagrada Film Centre of Montenegro Co-Development award, koja podrazumijeva iznos od 1.500 evra, a koja je dodijeljena projektu debitantskog dugometražnog filma “Neither Voice” rediteljke Ester Ivakič i producenta Andraža Jerića.

Zbog “strastvenog predstavljanja ženskih izazova prilikom pronalaženja prave sebe”, posebno priznanje žirija dodijeljeno je projektu “Eve After the Fall”, koji su predstavile rediteljka Lana Barić i producentkinja Irena Marković.

Nagrada Filmskog centra Srbije za najbolji pitch dodijeljena je projektu “That’s It for Today”, koji su predstavili reditelj Marko Đorđević i producent Miloš Pušić.

FEST Forward je međunarodni koprodukcioni market i platforma za umrežavanje kojoj je u fokusu osnaživanje evropskih i regionalnih koprodukcija.

U okviru ovogodišnjeg marketa održana je i diskusija “Funding News Panel”, na kojoj su direktori regionalnih filmskih centara učesnike i publiku upoznali sa novinama u kinematografijama zemalja učesnica FEST Forward-a. Na panelu koji je moderirao britanski producent Simon Perry, učestvovala je i direktorica Filmskog centra Crne Gore, Aleksandra Božović.

FEST Forward market održan je u okviru ovogodišnjeg FEST Međunarodnog filmskog festivala, na kom će biti prikazan i crnogorski film “Poslije zime” reditelja Ivana Bakrača. Film će danas i 5. marta biti prikazan u Kombank dvorani, 4. marta u Dvorani kulturnog centra, a za 5. mart je zakazana projekcija i u Sali Makavejev Jugoslovenske kinoteke. M.R.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Crnogorski projekat “Po meni se ništa neće zvati” selektovan za FEST Forward market

Film ‘Quo vadis, Aida?’ biće prikazan online, umjesto na obali Crnog jezera

Premijera crnogorskog kandidata za Oskar “Posle zime” na 50. FEST-u

VEČERAS POČINJE JUBILARNI 50. FEST: Dva filma iz Crne Gore u glavnom, takmičarskom programu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Naučnici zgroženi prvom farmom hobotnica: Sličnije su ljudima nego što mislimo, nadživjele dinosauruse…

Novović pravi novi tim: Insistira na smjeni Dragana Radonjića i kompletnog Specijalnog policijskog odjeljenja

VLADA UVODI MONOPOL: Privatne zdravstvene ustanove neće više izdavati sanitarne knjižice, cijene u državnim veće

Medojević ostaje u Istražnom zatvoru još dva mjeseca