Duhovita drama o izgubljenim identitetima u Dodestu

Predstava
Duhovita drama o izgubljenim identitetima u Dodestu

Predstava “Ekselencije” u režiji Obrada Nenezića, nastala u produkciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” biće premijerno izvedena u petak, 28. januara u sali Dodest, od 20 sati.

U predstavi čiji tekst potpisuje pisac i dramaturg Obrad Nenezić igraju Žaklina Oštir i Jovan Dabović. Scenografiju je radio Darko Musić, kostime Vera Šoškić, ton Vladan Pićurić, a svijetlo Dražen Milić.

Duhovita drama “Ekselencije” je priča o izgubljenim identitetima. Međutim, u ovoj duhovitoj drami niko ne tjera junake da izgube svoj identitet, osim njihovih nesuvislih ambicija i apetita za uspjehom, koji im se čini na dohvat ruke…

“Ekselencije” pripadaju savremenom dramskom pozorištu, po svim svojim elementima, ali sam težio još nečemu, pa sam rediteljskim postupkom uradio dekonstrukciju likova, pa i dramaturgije. Gledalac će gledati, u stvari, predstavu u predstavi. Odnosno glumci Žaklina Oštir i Jovan Dabović će na momente igrati sami sebe, kao i ostali saradnici, pojašnjava reditelj i dramaturg Nenezić.

“Mnogo puta sam ponovio da komedije u istoriji teatra nikad nijesu patile od originalnosti priče (jer su duhovita i komediografska sredstva ograničena i nedovoljno istražena, iako živimo i djelamo u XXI vijeku) ali su i te kako patile od novog čitanja. Zato u dramaturškom smislu možemo reći da su ‘Ekselencije’ motivisane nekim djelima velikih majstora komedije, a opet svoje su i prepoznatljive, jer likovi muče i žive svoju muku na evropskom kontinentu početkom trećeg milenijuma, kad napredno čovječanstvo turistički putuje u svemir, a mi i okruženje kroz vakuume vremena u Srednji vijek. Taj apsurd jeste duhovit, ali ga je nepristojno, kao i bijelu kugu, svrstati u komediju, ali je svakako dobrodošao u duhovitu dramu”, ocijenio je autor komada.

Reprizno izvođenje predstave biće održano u subotu, 29. januara, u sali Dodest, od 20 sati.

M.R.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ovo su mjesta u kojima od nedelje do utorka neće biti struje, zbog radova na mreži

Bez struje u nedjelju, ponedjeljak i utorak

Gdje u ponedjeljak i utorak neće biti struje

CEDIS: Gdje će biti isključenja struje u ponedjeljak i utorak

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pjevala brojnim kriminalcima, danas izgleda bolje nego prije 30 godina!

FABRIČKA PODEŠAVANJA DEMOKRATA: Čudno piše MIR, a još čudnije NACIJA

ŠTO VLADA NA UMU, TO VESNA NA DRUMU: Kada su lideri manjinskih partija postali nepoželjni?

Skandal: Spajić saglasan sa Darom sa Smokovca oko Srebrenice