test

Film Silent Land pobjednik u takmičarskom dijelu Džada Film Fest-a

Standard

25/09/2022

15:52

Sedmo izdanje Džada Film Fest-a privodi se kraju. U subotu, šestu noć festivala proglašen je pobjednik u takmičarskoj sekciji festivala za najbolji debitantski film i najbolji debitant režiser.



Tročlani žiri koji čine režiseri Milorad Milinković i Nikola Vukčević kao i glumica Nada Vukčević donijeli su jednoglasnu odluku da obije nagrade pripadnu poljskoj rediteljki Agnieszka Żulewska-i i njenom filmu „Silent Land“.

Član žirija i reditelj Milorad Milinković kazao je da su svi filmovi u takmičarskom dijelu bili izvrsni ali da se ovaj nekako izdvojio od ostalih.

Kako rediteljka Żulewska nije mogla da prisustvuje uručenju nagrade, video linkom se obratila publici i zahvalila žiriju što je njen autorski film pobijedio. Ona je dodala da je film „Silent Land“ priča o tome kako zatvaramo oči pred bolom drugih i o tome kako djelić nepažnje može da vam promijeni život iz korijena.

Nagradni fond u iznosu 2000 eura je obezbijedila Univrsal Capital banka a u njeno ime obratila se Jelena Đurović i kazala kako je bilo zadovoljstvo biti prijatelj ovog projekta koji je sada već tradicionalno postao kultni filmski festival u Crnoj Gori.

“Imamo dužnost i odgovornost aktivno učestvovati u našem društvu, doprinositi poboljšanju uslova života, a podrškom Džada Film Festivalu podržavamo dalji razvoj ne samo kulture i umjetnosti, nego i privrede, čineći naše okruženje boljim i uspješnijim”, kazala je Đurović.

Uručenjem nagrada je završen takmičarski dio festivala, a pred nama je i zadnji dan festivala Džada Junior posvećena najmlađima, koji će se održati u Dječijem parku preko puta Kliničkog centra Crne Gore, a biće prikazan film “Encanto”.

Izvor (naslovna fotografija):

Džada film fest

Ostavite komentar

Komentari (0)